Društvo Študentska iskra - nov akter v študentski politiki

Aktualno-politična novica
1. 10. 2012 - 15.22

Sedanja študentska politika se bo na prihajajočih oktobrskih volitvah v Študentski zbor Študentske organizacije v Ljubljani morala soočiti z novim akterjem – to je z društvom ‘Študentska Iskra’. Skupina, ki zase pravi, da je pro levičarsko usmerjena, se je na kongresu ustanovila pretekli torek. Na ustanovnem kongresu so izvolili svoje prvo vodstvo in predstavili svoje programske smernice. Po njihovih besedah sodeč v študentsko politiko vstopajo kot svež in politično neobremenjen akter študentskega organiziranja. Prav tako pa vstopajo z izkušnjami, ki so si jih pred tem nabirali v samoniklih civilnih akcijah - predvsem na zasedbi Filozofske fakultete in v vrstah gibanja Mi smo Univerza. Več o društvu na: http://studentska-iskra.org/.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

sami sebe zanikate: ...je pro levičarsko usmerjena... svež in politično neobremenjen akter študentskega organiziranja.
bo treba še v šolo hoditi

ja pa sej to pomen da je 'kao levičarska' ampak neki čist novga? men se pa zdi da je supr narejeno, pa tut to je logično

Včeraj na seji je Iskra pokazala kaj so, levo usmerjeni alternativci,ki so študentom največja grožnja. O vodenju nimajo pojma o pojmu, vse kar delajo je to, da lajajo na sejah in si s tem nabijajo ego.

Točno tako, levo usmerjeni alternativci smo.
S to razliko, da vemo, kaj delamo, in nimamo tako velikih egov, kot nekateri "desno" usmerjeni študentski politiki.

Kakšno je vaše stališče do izgube dodatka za bivanje 80 EUR v novem študijskem letu 14/15 za študente, ki bivajo subvencionirano (v študentskih domovih in pri zasebniku s subvencijo)

Anonymus smrdi po ŠOU

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness