DJ RASHAD umrl na svojem domu

Oddaja
28. 4. 2014 - 9.15

a.) novice

Pionir in verjetno največji ambasador chicaške footwork scene, ki je v lanski sezoni v dvojcu z Dj Spinnom nastopil tudi v Ljubljani, Dj Rashad, je umrl 26.4. oz. so takrat vsaj potrdili njegovo smrt. Sprva je kazalo, da je vzrok smrti predoziranje, kasneje pa se je izkazala, da je smrt povzročil krvni strdek. V soboto okrog pol druge popoldanske ure ga je na njegovem domu na "čikaškem" West Sidu mrtvega našel njegov prijatelj. Dj Rashad se je sicer rodil kot Rashad Harden, svojo vizijo footworka pa je predstavil globalnemu svetu. Danes (v ponedeljek) bodo znani rezultati obdukcije, ki naj bi bila opravljena v nedeljo, v ponedeljek pa bo tudi tiskovna konferenca njegovih predstavnikov za stike z javnostmi. Zadnji album je Dj Rashad izdal pri čislani britanski založbi Hyperdub, ravno danes pa bo, v kolikor sedaj ne kanijo te napovedi spremeniti, izšel njegov novi ep "We On 1". Twitti in izjave s strani njegove ekipe Teklife že dežujejo, enako velja za vse vidnejše predstavnike juke oz. footwork sveta. Rashad je umrl v 36. letu svojega življenja, danes med deseto večerno in polnočjo pa se mu bomo posvetili tudi v posebi oddaji odprtega termina Radia Študent (klik).

Danny Breaks
Pred dobrimi dvajsetimi leti je Danny Breaks štartal svojo založbo Droppin' Science. Založba je sprva hotela izdati le nekaj kratkih izdaj numerične serije "Volumes", nekakšnega homaža del "Lessons" gospodičev Double D-ja in Steinskega. Na koncu je Droppin' Science postala resna založba, ki je svoje največje uspehe vknjižila ob razmahu drum n bassa s preloma prejšnjega stoletja v to stoletje. Za založbo so poleg Dannyja Breaksa, snemali tudi EZ-Rollers, Mark Pritchard, Dylan in drugi. Konec lanskega leta se je Danny zaprl v studio, preposlušal zajeten kup DATov in skupaj sestavil kompilacijsko zbirko, ki zavzema 14 neizdanih posnetkov, 12 kompozicij, ki so bile doslej izdane zgolj na vinilu ter 2 bonus komada, ki datira v čase projekta Sony Of A Loop Da Loop Era. Zbirka imenovana "Vaultron" bo digitalno izdana 19. maja, kot limitirano izdajo pa jo v obliki ročno narejene cd verzije naročite preko na novo postavljenega BandCamp spletišča založbe Droppin' Science

Moog
Sodelovanje med Bobom Moogom ter znamenitim britanskim klaviaturistom Keithom Emersonom je ponovno obudilo 50 let star Emerson Moog Modular, ki bo predstavljen na letošnjem Moogfestu. Pri Moog Musicu pravijo, da so zadnje tri leta namenili ponovnemu raziskovanju tega kompleksnega inštrumenta tako, da so preučevali originalno dokumentacijo skoraj vsakega posameznega kosa originalnega mooga, s čimer so na novo postavili "vintage" moog.

 David Edwards/NME
Trojec Battles je pred časom na svojem Facebook profilu objavil namig, da snemajo novo ploščo. No, prejšnji konec tedna so na svojem twitterju potrdili lastni namig in povedali, da snemajo svoj novi, tretji studijski album. Kakršnihkoli dodatnih informacij zaenkrat fantje niso izdali. 

b.) muzika

The Roots
Philadelphijski hiphop kolektiv The Roots bodo 19. maja letos končno izdali svojo novo ploščo "... And Then You Shot Your Cousin". Izšla bo pri založbi Def Jam Records in bo vsebovala 12 novih skladb. Med vikendom so fantje na stran Okayplayer "obesili" že svoj drugi singl z albuma, na katerem pa presenetljivo ni nobenih raperskih vložkov. Kompozicija "Tomorrow" namreč poleg inštrumentalne podlage The Rootsov ponuja vokalno gostovanje soulovskega slavčka Raheema DeVaughna. 

c.) ponočevanje

Zvečer se obeta pester metelkovski ponedeljkov program z okoliškimi dodatki.

Ob osmi večerni bodo duri odprli v Gali hali, kjer se bo v organizaciji Umazanih dihurčkov pripetil metalski večer, kjer so glavni gostje nizozemski death metalci Pestilence. Pred njimi se bodo na odru predstavili še  francoski black metalci Seth in angleški ekstremni brutalizatorji Ancient Ascendant. Za vstop bo, v kolikor seveda niste kupili vstopnice v predprodaji, potrebno odšteti 25 eurov.

Ob 21.15 se prične 87. epizoda Mladih rim v Menzi pri Koritu. Rime berejo Nika Vidic, Urška Kramberger, Jan Kopač, Suzana Goričanec, Barbara Mastnak in Ana Svetel, kot gostja večera pa se predstavlja gostja Katja Perat. Vstop je prost.

Deseta večerna je čas, ko se vsak ponedeljek odpro vrata Ch0Tam se kot vsak ponedeljek godi DubLab, kjer danes moči združuje ekipa DubLaba ter Crisis & Trashbat, ki predstavljata založbo Mind Step in BassPassBlog. Za vstopnino bo potrebno prispevati 3 eure. 

V Orto baru se bo zgodil zaključni koncert letošnjega Orto festa. Na njem bodo svojo punkerske glasilke raztegovale vokalistke zasedb Fabulous Disaster iz ZDA, Mental Strike iz Slovenije ter Rš-ovskih Joko Ono. V klub boste lahko vstopili ob 21.00, kdor še nima vstopnice pa bo za vstop odštel 15 evropskih.

Bar Prulček pa vas danes zvečer vabi na vsakoponedeljkovski večer akustike. Kaj točno se bo danes na večeru akustike zgodilo bosta morali preveriti kar sami. 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

bravo jizah.

kdo je ta špikerca poleg jizaha?

kdo je ta špikerca poleg jizaha?

Anja Humljan ambasadorka urbane joge

Neokusno, najbolje bi bilo, da se posnetek sname dol.

KAPA OD JANEZA JANŠE, kaj te je pa tako zmotilo?

Anja Humljan. KoJJ.

Podpisujem komentar od KoJJ.

se strinjam. je pa res, da je imela prav glede vzroka rashadove smrti ;)

zamudu oddajo, kaj pa je blo neokusno?

http://www.factmag.com/2014/08/07/dj-rashad-died-of-a-drug-overdose-auto...

Rashad resnično umrl od overdouza. Nima veze sicer, sam tko...

...za foro

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness