Dimensions Festival 2014

Oddaja

Recenzijo pred-otvoritvenega dogodka letošnjega Dimensions Festivala avtorja Jake Bulca si lahko preberete tukaj.

V katere smeri pa se je festival odvijal v naslednjih 4 dneh, od 28. do 31. avgusta? Česa se je naučila odprava glasbene redakcije Radia Študent in na katerem izpitu je padla?

Priklopite se na 89,3 MHz ob 18. uri in prisluhnite enourni specialki o organizaciji festivala, oskubljeni trdnjavi Punta Christo, oslepljujočih razočaranjih, nenavadnih presežkih, razpokah klubskega zeitgesta in basovskemu fenomenu ''umor na Jamajki''!

Z vami v živo v etru Žiga Pucelj, Tilen Ločniškar in Dino Lalić.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Legende, a je kdo ujel Special Requesta? Nisem nič ujel o njem, a je blo za kej?

na koncu recenzije se bezno dotaknemo se special request, ja. njegov set je bil vecinoma sestavljen iz lastnih produkcij, torej suhih tehnoidnih breakov na 170 bpm z obcasnimi divaesque house vokali in dekontekstualiziranimi jamajskimi vokali in/ali posnetki MC-jev iz helter skelter uk hardcore zurov. nekje na resident advisor sem prebral, da naj bi to bil classic jungle al neki, kar niti zdalec ni res. mogoce bi pasala primerjava z breakcorom, ampak tole izpade v zivo se slabse od najboljsega breakcora. slo je pac za 50 minut nenehnih dropov, istih vrst breakov naslojenih na iste breake, kar postane naporno se za najvecje entuziaste... kako v popolnosti teh prvih 50 minut njegovega nastopa zgresi jungle spirit, je ratal vec kot ocitno, ko je zakljucil z dvema komadoma, ki nista bila njegova - nasty habits: shadow boxing (om unit remix), kjer glasba v odsotnosti breakov koncno zadiha, reese bass pa rohni cez celo fort areno ko sirena nekega tankerja, in pa seveda omni trio: renegade snares (foul play vip remix), kjer prostorno, sinkopirano kotaljenje subov, sklopljeno z nebeskimi vokali in nanometrsko preciznimi breaki vsaj malo popravi vtis sicer zelo utrujajocega nastopa.
ce te zanima take vrste sound, vabljen k posluhu dj seanse 19. septembra, kjer bo jungle connoisseur in head honcho zalozbe creme organization DJ TLR zavrtel specialni (darkside) jungle set na radiu student... lp

grem poslušat

zelo dobra in poslušljiva recenzija!

Jo Dino, tenks za koment! Aprišiejtt!

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.