24 H

Oddaja
10. 10. 2014 - 9.15

Novice

Kot kaže, se nam obeta plodna glasbena jesen, novo plato namreč snemajo ŠKM banda, Nina Bulatovix so najavili, da so s snemanjem albuma Jate, ki bo izšel pri Kapa Records, že zaključili in ga poslali v vinilno zapisovanje, Ludovik Material pa so morali uradni izid albuma, ki je bil napovedan za 21. november, prestaviti zaradi zapletov pri tiskanju vinilk. 

Videospot za skladbo Ice Tea predstavlja prav tako domači producent Blaž. Komad je sicer izšel na junijskem albumu z naslovom 'b', video pa je sedaj posnel Dominik Mencej. Ogledate si ga lahko seveda pod tem prispevkom ↓↓↓.

Ameriški sludge/hardcore superbend Old Man Gloom je na ogled ponudil dokumentarec z naslovom Here Is a Gift for You (na ogled spodaj ↓↓↓). V njem avtor Kenneth Thomas spremlja bend na turneji in z intervjuji skuša zaobjeti glavne ideje, ki jih člani benda vključujejo tudi v svojo glasbo. Bend sicer za 11. november napoveduje izid svojega novega albuma The Ape of God, ki bo izšel pri založbi Profound Lore.

Aaron Turner, eden izmed članov zgoraj omenjenih, pa ima te dni tudi druge skrbi. Njegov nekdanji bend Isis, ki smo ga nekajkrat imeli priložnosti slišati tudi pri nas, je namreč doletela skorajda neizogibna nesreča tega, da so jih zamenjali za istoimensko teroristično organizacijo. Bend, ki je svojo skupno pot zaključil leta 2010, je prejel jamranja oboževalcev, ki jih je malo strah nositi njihove majice na ulici, kar nekaj ne preveč dojemljivih Facebook uporabnikov pa je bilo prepričanih, da se pod njihovim družbenim profilom skriva vodstvo Islamske države. Ker fotografije, videi in opisi benda očitno niso zadostovali, so ime na Facebooku spremenil v 'Isis the band'.

Nov album so na posluh dali Kayo Dot, ki smo jih prav tako že gostili na domačih odrih. Zasedba pod vodstvom Tobyja Driverja, sicer tudi člana Secret Chiefs 3, je svoj novi, žanrsko pestri album >> Coffins On Io v svet za enkrat poslala prek Soundclouda, uradna izdaja v vinilni, CD in digitalni verziji pa bo na voljo 16. oktobra pri sanfranciški založbi The Flenser.

Legendarni Moog predstavlja novo igračko. Analogni sint z imenom Werkstatt so sicer zasnovali za letošnjo izdajo Moogfesta, sedaj pa je na voljo tudi vsem drugim smrtnikom. Sintesajzer boste morali, preden ga lahko začnete uporabljati, sicer sami sestaviti, nato pa se lahko o vseh čudovitostih njegove uporabe in modifikacijah posvetujete tudi z drugimi navdušenci. Vse to le za 329 enot ameriške valute, ki se vam prav gotovo valja nekje v žepih.

Skoraj čisto na novo ustanovljena washingtonska založba 1432 R se za enkrat specializira za izdaje etiopske glasbe, spojene s sodobnimi elektronskimi vplivi. Za 21. oktober tako napovedujejo malo ploščo producenta z imenom E.R. (Ethiopian Records), komad z naslovom For My Father s prihajajočega EP-ja pa je že na voljo za >> prisluh. 

Izhod

º Klubski maraton RŠ: Koala Voice, 12, Your Gay Thoughts @ Kompleks, Ravne na Koroškem

º Marko Črnčec Trio @ Bar Prulček, Ljubljana

º 24h Party People @ Channel Zero, Ljubljana (23.00)

º Night of the guilty pleasure: DJ Sanja, Heidi Prospect @ Gala Hala, Ljubljana

º Dillon @ Kino Šiška, Ljubljana (21.00)

º Phaeleh & Truth @ Klub K4, Ljubljana

º Klemen Klemen & DJ SSF @ MC Kotlovnica, Kamnik

º Psihomodo Pop @ Cvetličarna, Ljubljana

º KIBLIX: Random Logic, Mind Machines, Miha Ciglar, DJ Ko0 ... @ Kibla Portal, Maribor 

º White Stain, Vasectomy, The Sound Monkeys, Inferial @ MC Pekarna, Maribor

º Zircus, New Wave Syria, Blaz Perus, Kevin Kostner @ MIKK, Murska Sobota

Blaž - Ice Tea
Old Man Gloom - Here Is a Gift for You

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

al pa 3 plate neznanega kvarteta k je nekoč v sedemdesetih posnel nek material in bodo šele zdej izdal k je končno zadost starano :)

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness