RIP IKEY OWENS

Oddaja
15. 10. 2014 - 9.15

Novice

Poročamo o še eni tragični smrti. V 38. letu starosti ja namreč umrl Isaiah "Ikey" Owens, najbolj znan kot klaviaturist zasedbe Mars Volta, igral pa je tudi v spremljevalni zasedbi Jacka Whitea. Slednji je novico o Owensovi smrti objavil na spletni strani svoje založbe, kjer je prav tako odpovedal vse preostale datume na njihovi turneji. Plodovitega glasbenika bo pogrešalo mnogo bendov, s katerimi je sodeloval, in seveda kopica oboževalcev. Naj počiva v miru.

Jason Lescalleet, prodorni elektroakustični glasbenik, ki se je letos v sklopu evropske turneje ustavil tudi v Ljubljani, je dodal drugo epizodo v muzikalni seriji This Is What I Do. Album je v njegovem imenu na >> Bandcamp minuli ponedeljek postavila založba Glistening Examples, v prostorih katere je ta tudi nastal. Na voljo za posluh in tankanje bo le do izdaje tretje epizode serije This Is What I Do, Lescalleet pa obljublja, da bo nov del na voljo vsak mesec.

Nov album so skovali tudi shoegaze post-rockerji Rosetta. EP Flies to the Flame so včeraj dali na >> Bandcamp, kjer je na voljo za nakup digitalne verzije, založba Translation Loss pa že pobira tudi prednaročila za CD in LP verzijo, ki bosta na voljo konec novembra.

Prednaročila za novo ploščo pobirajo tudi Secret Chiefs 3, katerim smo že veselo vzklikali na domačih odrih, nazadnje jeseni leta 2012 v Menzi pri koritu. Album z naslovom Perichoresis je nastal kot plod dela enega izmed njihovih sedmih satelitskih bendov Ishraqiyun, seveda pod vodstvom kitarista Treya Spruanca. Album izide 21. oktobra pri Web of Mimicry, na spletni strani založbe pa lahko najdete tudi >> predogled ter podroben opis nastanka skladb in sodelujočih glasbenikov, med katerimi so violist Eyvind Kang, basist Shahzad Ismaily [šazad ismeili], bobnar Ches Smith, violinist Timba Harris in mnogi drugi.

Nov EP pa ima Bonobo. Pri založbi Ninja Tune bo mala plošča z naslovom Flashlight izšla 1. decembra, za >> prisluh pa je na voljo že naslovni komad. 

Ste se kdaj spraševali, kako zveni internet? No, sedaj se boste nemara začeli. Producent Timo Arnall je namreč posnel šestminutni kratki film o internetni infrastrukturi in njenih zvokih. Film prikaže notranjost nekega podatkovnega centra v Španiji, trenutno pa ga prikazujejo v okviru razstave Big Bang Data v barcelonskem Centru za sodobno kulturo. Namig: priporočamo ga ljubiteljem prostranih hodnikov in mašinerije ter zvokov klimatskih naprav in računalniških ventilatorjev. Pod prispevkom si lahko ogledate napovednik. ↓↓↓

Panontikon, novi album ŠKM bande, in njihov koncert v Cankarjevem domu smo v Svaštarnici napovedali že včeraj, danes pa vas usmerjamo še na >> Bandcamp založbe Kapa, kjer je že na voljo za nakupe in prisluhe. Album sicer v fizični (CD) obliki izide 28. oktobra.

Izhod

V Baru Prulček bo v okviru Jazz Jamma nastopil Gašper Bertoncelj Band, sicer pa bo Ljubljana zvenela precej prazno.

Po dozo minimalistične improvizacije organskih in sintetičnih zvokov vas lahko napotimo le na Štajersko. V dvorano Gustaf v Pekarno se po enem letu namreč vračajo norveško-češki Bergljot, svojo solo ploščo Kramljanja pa bo predstavil tudi domači tolkalist Vid Drašler. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rubedo w/ Ikey Owens: Love Is The Answer
Zvok interneta

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

RIP IKEY

odličen prispevek!
mogoče bi blo za kake z leti izkušenejše poslušalce vredno oment še, da je bil Ikey še v času At The Drive In z bodočimi kolegi iz TMV član zasedbe De Facto, ki je pred leti in leti tudi gostovala pri nas...

Žiga, hvala za dodatek, seveda je vse to res (ampak mi začuda ni uspelo najti točnega podatka), pa tudi s Free Moral Agents se je pred malo več kot tremi leti mudil v Murski Soboti: https://www.youtube.com/watch?v=eza9zG9-XnU

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.