Razstavno, revolucionarno, napeto

Kulturna ali glasbena novica
11. 11. 2014 - 14.10

Današnji torkov večer bo razstaven, revolucionaren in napet. V Muzeju sodobne umetnosti Metelkova se bo ob 19. večerni uri na ogled in prisluh v okviru serije Prepih, ki se v letošnji izdaji posveča slikarstvu, predstavil Arjan Pregel z razstavo Petminutna revolucija. Veliki sivi kipi pomembnih in velikih narativnih struktur naše zgodovine in vsakdanjosti se na njegovih delih skrijejo pod mavrično opeko iz fimo mase. Kako zgleda revolucija v roku petih minut, nam je opisal kustos razstave, Igor Španjol.

*Izjava v posnetku

 

Napeto bo v Galeriji Gregor Podnar. Prav tako ob 19. večerni uri bo potekala otvoritev mednarodne skupinske razstave z naslovom Napetosti, v kateri se predstavljajo generacijsko in geopolitično različni umetniki: Caroline Duchatelet, Sophie Giraux, Jorge Oteiza, Miha Štrukelj in Gyula Várnai. O napetosti je več povedal kustos razstave Tevž Logar:

*Izjava v posnetku

Če pojem napetosti večkrat povezujem z negativnim - z ohromelo strukturo tišine, nedelovanja, strahu, zmede - pa je v tokratni razstavi ta koncept vrednostno spreobrnjen.
*Izjava v posnetku

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Razstava Arjana Pregla Petminutna revolucija ni na ogled v MG, kot je napisano v novici, ampak v MSUM. Za napako se opravičujem.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness