Windows

Oddaja
19. 11. 2014 - 9.15

Novice

Legendarni domači rokerji Demolition Group napovedujejo prednovoletne klubske koncerte, na katerih bodo predstavili del novega materiala, s katerim se takoj v začetku naslednjega leta ponovno odpravljajo v studio. Njihove nove pesmi so nastajale zadnjo polovico leta v  z dežjem prepojeni poletni praznini, odsotnosti lastnega jaza in razkroju družbenega bitja v kloaki pohlepa in praznega niča. Kako so Demolition Group ta občutja zaobjeli z novim materialom, boste med drugim lahko preverili tudi na že tradicionalnem decembrskem koncertu v Menzi pri koritu, ki se ima letos zgoditi 11. decembra, za ostale koncertne datume pa lahko preverite naš Koncertni zapovednik; že ta vikend bodo neuničljivi starci razdejali Sežano in Slovensko Bistrico.

Ameriška lo-fi folk glasbenica Angel Olsen je nase opozorila s sodelovanjem z Bonniejem Princem Billyjem, s s svojim bendom pa je drugo dolgometražno ploščo z naslovom Burn Your Fire For No Witness izdala februarja pri založbi Jagjaguwar. Sedaj predstavlja še video za skladbo z naslovom Windows, a brez skrbi, naslov nima prav nobene zveze z muhastim računalniškim operacijskim sistemom. Video, ki ga je posnel Rick Alverson, si lahko seveda ogledate malo nižje pod prispevkom. ↓↓↓

Foo Fighters so za popotnico novemu albumu in drugim aktivnostim napovedali še obsežno svetovno turnejo. Glede na to, ali se pridružujete trenutno trendovskemu sovraštvu Dava Grohla ali ne, boste veseli ali pa razočarani ob novici, da, kakor kaže, najbližje nam nastopijo šele junija naslednje leto na nemških poletnih festivalih.

Boba Marleyja se že tako ali tako neizogibno povezuje s kanabisom in izdelki, povezanimi z njegovim uživanjem, sedaj pa namerava njegova družina tudi uradno poskrbeti za distribucijo te vsemogočne travice pod okriljem Marleyjevega lika in dela. Marley Natural Fine Cannabis naj bi bila tako vrhunska znamka te rastlinice in njenih derivatov, šlo pa naj bi za popolnoma legalen posel, ki ga podpira tudi več agencij, ki so jim blizu ideje trajnostnih družbenih sprememb in poštene trgovine s kanabisom. Jah bless capitalism!

Flying Lotus je zadnje čase pogost gost na Radiu Študent, po albumu You're Dead in markantnih sodelovanjih, sedaj ponuja še komad >> Medication Meditation, ki se precej odmakne od stila in idej njegovega aktualnega albuma, kar je precej razumljivo, saj gre za skladbo, ki je nastala kot del kolekcije 162 komadov, ki se pojavijo v novi izdaji video igre Grand Theft Auto V. 

Avant-pop umetnica Tujiko Noriko je te dni s svetom delila svoj prvi solo projekt po letu 2008, ko je izdala album Trust. V letih po njem je sicer nanizala vrsto sodelovanj, med drugim s Tatsuyo Yamado, Nobukazo Takemuro in Lawrencem Englishem, 25. novembra pa bo pri založbi Editions Mego izšel tudi njen novim album My Ghost Comes Back. Album naj bi raziskoval meje med popom in avantgardo, za okus pa je že na voljo skladba >> Through the Rain.

Izhod

K4 Kv4rtal w/ Grandmaster Flash, Levon Vincent, Leeroy Thornhill (Prodigy), Fraxinus, Niplodok idr. @ Klub K4, Ljubljana

Jazz jam: Philipp Kienberger Quartet: A lot of empty space @ Bar Prulček, Ljubljana

Tape @ Narodni dom, Maribor

Triggerfinger, Kill Kenny, Can of Bees @ Štuk, Maribor

---

Angel Olsen - Windows
Marley Natural Fine Cannabis

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Jah bless capitalism! :D

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness