Britoff pokovke za zajtrk

Aktualno-politična novica
popcorn time
24. 12. 2014 - 10.05
 / BritOFF

ob 10:05

Po odmevni raciji in zasegu pomembnih Torovih serverjev, raciji Pirate Baya in vdoru v Sony praznični decembrski čas programerjem z legalno bolj sivega, a zato tudi bolj legitimnega področja ne prinaša počitka. Prodane represivne vladne službe pod taktirko Hollywooda oziroma Ameriške filmske zveze (MPAA - Motion Picture Association of America) ne spijo. A ker se leto zaključuje, vas ne bi radi popolnoma zamorili s pritiski in napadi, s katerimi se soočajo tako imenovani pirati.

Predstavljamo rešitev pred neizogibnimi patetičnimi božičnimi zgodbami s televizije. Gre za odprtokodni program Popcorn Time. Razvili so ga v Argentini, gre pa za program s preprostim grafičnim vmesnikom, primernim za splošno uporabo, ki piratske filme streama s pomočjo tehnologije torrentov. S to noviteto vam filma ni treba sneti vnaprej, temveč ga lahko gledate sproti. Zaradi preproste uporabe je bil program hitro opažen s strani skupin, ki se borijo proti piratiziranju, in prepoznan kot velika grožnja filmski industriji.

Razvijalci so se od projekta že marca distancirali brez zares jasnega razloga. Ob ogromnem odlivu informacij iz Sonyja pa je postalo jasno, da so se razvijalci umaknili pod pritiski Ameriške filmske zveze, ki je uspešno zagrozila vsem ponudnikom, ki so želeli gostiti njihovo domeno. Velika filmska industrija si je čestitala, a slavje ni trajalo dolgo. Projekt so prevzeli drugi razvijalci in sedaj se iz enega programa razvija več vzporednih različic. Največji navdušenci že govorijo o piratskih sanjah, filmska industrija pa očitno še ni spoznala, da se bori proti hidri, ki ji ob obglavljenju zrase več novih glav.

K poslušanju vas vabimo tudi zvečer ob osmih, ko bomo v Zeitgeistu podrobneje obdelali nedavno zgodbo v zvezi s Pirate Bayem in fenomen deljenja informacij prek spleta.

Za praznike vam Novelli želi kak kvaliteten film in veselje ob tem, ko ga boste delili prek spleta.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Kje so pa ostali. Rad bi unga, k je bil ob osmih prebral.

Se opravičujem za pozen upload. Je že gor.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness