Svaštarnica

Oddaja
8. 1. 2015 - 9.15

Novice

 

Domači didžej in producent Igor Škafar, ki že od leta 2008 svojo muziko konsistentno izdaja pri raznih tujerodnih založbah, hkrati pa producentom Ulejem Nakovo sodeluje pri projektu Ichisan & Nakova, je pri založbi Danny Was A Drag King pred kratkim izdal EP Barbarossa. Na njem najdemo tri odlične primerke novodobnega space-disca, ki se bohotijo s prostorskostjo svojih prodornih sintov. a, ki je v zadnjih letih intenzivneje nastopal tudi po ZDA, lahko na domačih tleh ulovite v petek 16. januarja, ko bo v Štirki nastopil s cenjenim norveškim retro-disko futuristom Prinsem Thomasom.

Morbidna pop princeska Lana Del Rey je za letošnje leto napovedala svoj četrti album z naslovom Honeymoon. Zanj pravi, da se bo v primerjavi z bolj mrakobnim Ultraviolence spet približala zvoku svojega prelomnega albuma Born to Die. Za album Honeymoon je za zdaj pripravila devet pesmi, med drugim pa planira nanj vključiti tudi adaptacijo pesmi Don't Let Me Be Misunderstood, ki jo je popularizirala legendarna Nina Simone, katere pesem The Other Woman je Del Reyeva priredila za svoj prejšnji album. Naj še omenimo, da si je njena Big Eyes, naslovna pesem Burtonovega istoimenskega biografskega filma, prislužila nominacijo za nagrado zlati globus.

Po tem, ko so ob izteku leta mediji enoglasno ugotavljali, da je prodaja vinilov v letu 2014 podrla vsa pričakovanja in so se zaradi prevelikega povpraševanja in preskromnih produkcijskih sredstev posledično pojavili problemi, zdaj na tržišče morebiti prihaja rešitev. Na platformi Kickstarter se je namreč uspešno zaključilo zbiranje sredstev za izdelavo namiznega rezalnika vinilov. Projekt, ki ga je v sodelovanju z ekipo Machina Pro zaplodil Avstralec Paul Butler Tayar, bo za realizacijo naprav razpolagal s skoraj 23.000 € težkim proračunom. Na svojem Kickstarterju sporočajo, da se dokončanje rezalnika nagiba proti koncu, trenutno pa se predvsem ubadajo s kvaliteto zvoka. Zanimivo bo opazovati, kako se bo projekt razpletel, vsekakor pa predstavljajo slične iniciative velik korak k demokratizaciji izdajanja neodvisne glasbe.  >>povezava do Kickstarterja

Nadaljujmo s še eno novico iz sveta sodobnih tehnologij. Pri Sonyju so napovedali najnovejši izdelek v družini Walkman. Model ZX2 obeta visoko kakovostno avdio izkušnjo, saj po njihovih besedah ne gre za klasičen MP3 predvajalnik. Ciljajo namreč na avdiofile, ki bodo za predvajanje najkvalitetnejših datotek, kot so DSD, WAV in FLAC, pripravljeni odšteti kakšen cekin več – pravzaprav veliko več. Okvirna cena je namreč okoli 950 €, zanjo pa boste dobili 128 gigabajtov razpoložljivega prostora, vhod za kartico mikro-SD, pozlačen vhod za slušalke, ekran na dotik, bluetooth in operacijski sistem Android. >>povezava do predstavitvenega videa

 

Sveže muzike

 

S komadom Mr. Face je Ty Segall napovedal izdajo istoimenskega EP-ja, ki bo pri založbi Famous Class izdan 13. januarja. Novega imajo tudi The King Khan & BBQ Show, ki s singlom Alone Again napovedujejo svoj četrti album naslovljen Bad News Boys. Trojico zaključujemo s singlom The Cat With the Cream, s katerim Belle and Sebastian rajcajo svoje oboževalce tik pred izidom svojega devetega albuma Girls in Peacetime Want to Dance.  
>>Ty Segall - Mr. Face
>>The King Khan & BBQ Show - Alone Again
>>
Belle and Sebastian - The Cat With the Cream

Kot posebno privlačno izkušnjo pa vam v poslušanje priporočamo kar 6-urni set producentov in didžejev Four Teta in Floating Pointsa, s katerim sta zapisala zadnje poglavje v zgodovini legendarnega londonskega kluba Plastic People, ki so ga bili z januarjem primorani zapreti po osemletnem obdobju bogatenja britanske podzemne plesne scene.
>>Floating Points & Four Tet - Final Plastic People 2.1.2015
>>Pregled delovanja legendarnega kluba Plastic People
 

 

 

Kam?

Prismojeni profesorji bluesa @ Klub Gromka, Ljubljana

Krivi Spoji: Akordika @ Bar Prulček, Ljubljana

Kadilnica of Death: Necrotik @ Orto Bar, Ljubljana

Join Da Tease @ TrainStation Squat, Kranj

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

hehe, nek žešči predvajalnik je že Neil Young probal ufurat na kikckstarterju, pa ne vem kva se je pol zgodil s tistim Pogotom? :)

Kot kaže ga je tudi dokončno ufural...bojda prihaja na trgovinske police določenih ameriških trgovin v ponedeljek:

 http://www.theverge.com/2015/1/6/7505513/pono-release-date-announced-nei...

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness