Thurston Moore v Ljubljani in kopica novosti

Oddaja
14. 1. 2015 - 9.15

Novice:

Domači Ewok so včeraj na YouTube postavili nov video za skladbo Booty s svojega albuma No Time. Ogledate si ga lahko spodaj. 

Domača scena je bogatejša tudi za novo dozo stoner rocka. Za to so poskrbeli lendavski Inhibis, ki so svoj prvi dolgometražni album Sunk Into the Hollow pred dnevi izdali na >> Bandcampu. 

Maja Delak in Luka Prinčič oziroma Wanda & Nova deViator po prvencu Pacification svojo skupno glasbeno pot nadaljujeta s prihajajočo ploščo ARP 339. Ta bo izšla pri založbi Kamizdat, produciral pa jo je Igor Vuk. V sodelovanju z zavodom  bosta Wanda & Nova deViator izid plošče 22. in 23. januarja obeležila z živim performansom v Stari mestni elektrarni v Ljubljani, za prvi okus pa na SoundCloudu že lahko prisluhnete kosu z naslovom >> Arcologies.

 

Če vam Facebook trači še niso prišli na ušesa, potem naj vam še iz Svaštarnice zaupamo zanesljive govorice, ki obljubljajo, da bo prav kmalu Ljubljano obiskal nekdanji član Sonic Youth, plodoviti solo ustvarjalec, sodelavec mnogih drugih in celo član black-metal supergrupe Twilight - gre seveda za Thurstona Moora. Ob tej priložnosti spomnimo, da so Sonic Youth v Ljubljani nazadnje nastopili leta 1990 in se razšli leta 2011. Na ta račun smo že pri nas lahko prisluhnili basistki in kitaristki omenjene zasedbe Kim Gordon, ko je s kitaristom Billom Nacom nastopila v Kinu Šiška. Kdaj točno bo Thurston z nastopom nasledil svojo bivšo ženo, še ni znano, a vmesnem času mu seveda ni dolgčas: v duetu Caught on Tape z Johnom Moloneyjem je ravno izdal skladbo >> Full Bleed, ki napoveduje njun novi istoimenski album. Ta izide 10. februrja in je že na voljo za prednaročilo.

 

Drobci informacij o novem albumu Björk se pojavljajo že nekaj časa, sedaj pa je islandska glasbenica vendarle razkrila tudi njegov naslov in seznam skladb. Na plošči, poimenovani Vulnicura, bo tako 9 komadov, pri katerih sta ji s produkcijskimi prijemi pomagala tudi Arca in Haxan Cloak. Björk je vse skupaj razglasila z na roke napisanim listkom, ki ga je nato obesila na Facebook, album pa bo luč sveta ugledal enkrat marca.

Avstralski skladatelj, glasbenik in vodja založbe Room40 Lawrence English je lani izdal odlični album Wilderness of Mirrors, sedaj pa napoveduje svoj novi izdelek Viento. Gre za zbirsko terenskih posnetkov vetra iz Patagonije in Antarktike, ki bodo na 200-gramskem vinilu kmalu izšli pri ameriški založbi Taiga, v posluh pa sta tako Patagonija kot Antarktika že na voljo na >> SoundCloudu.

Mark Nelson je znan predvsem kot kitarist in vokalist post-rock zasedbe Labradford, samostojno pa že od leta 1998 ustvarja tudi pod imenom Pan American. V tej postavi je pred dnevi za založbo Geographic North izdal album Rue Corridor. Gre za drugo v založbini seriji izdaj Sketch for Winter, tri skladbe pa so na voljo za posluh na >> SoundCloudu in v nakup ponujene na kaseti.

Jamesu Blaku je bilo dovolj tega, da si najrazličnejši blogi izmišljujejo podrobnosti v zvezi z njegovim prihajajočim izdelkom, zato je v svoji radijski oddaji obelodanil, da bo naslov njegovega novega albuma Radio Silence. Kaj več od tega, razen govoric, da naj bi pri albumu sodelovala Justin Vernon in Kanye West, še vedno ni znano.

Nov album z naslovom Another Eternity je napovedal tudi montrealski takozvani gloom-pop duet Purity Ring. Album napovedujeta skladbi Push Pull in Begin Again, ki ju je duo že predstavil na YouTubu, izšel pa bo 3. marca pri založbi 4AD.

Kieran Hebden oziroma Four Tet je pod svojim drugim vzdevkom Percussions izdal zbirko posnetkov, ki so nastali med letoma 2011 in 2014. Na Bandcamp, kjer so na voljo za vse običajne rabe, je tako včeraj obesil >> 11 komadov.

 

Izhod:

Mike Shannon @ Plac 33/45, Ljubljana

Jazz Jam: Oirtrio Jazz @ Bar Prulček, Ljubljana

---

 

Ewok - Booty
Purity Ring - Begin Again

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

1990 križanke sonic youth ... 3 dni po jna

Pardon, internet ni bil najbolj ustrežljiv pri tem podatku, spomin pa mu prav tako ni bil dorasel :) Hvala za popravek.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness