Kri, znoj in packe

Oddaja
17. 1. 2015 - 18.00

Lestvica top slovenskih stripov lanskega leta po izboru stripovskih avtorjev:

1. Tanja Komadina - Fino kolo

2. Martin Ramoveš - Nesojeni kavboji & Marko Derganc - Butnskala

3. David Krančan - Grdina

4. Miha Ha - Milda

5. Ciril Horjak - dr.Horowitz - Endodonto strip & Tomaž Lavrič - Evropa

 

Predstavitev prvega letošnjega stripa - zbirke kratkih stripov Ljubljana v oblačkih.

 

Charlie Hebdo v stripih in njegova zgodovina + odzivi striparjev

 

DOGODKI in OBVESTILA

V ponedeljek, 19.1. se bo ob 20. uri v Pritličju na Mestnem trgu 2 v Ljubljani odvilo predavanje Izarja Lunačka – Kratka zgodovina stripa. Namenjeno je tako strokovnjakom kot laikom, ki se bodo tako lažje znašli v brskanju po striparni Pritličje.

 

V torek, 20.1. se bo v Kinu Šiška ob 20. uri odvil Stripolis. Tokrat se bosta Izar Lunaček in Janez Plešnar ukvarjala s Francozi. V živo bo prišel v Ljubljani živeč Francoz, Tony Semed, ki se je svoje čase udinjal kot risar za največjo francosko stripovsko založbo Delcourt. Potem pa se bodo prek Skypa javili še mladi ustvarjali francoskega fanzina, ki so se na zadnjem festivalu v Saint Maloju potegovali za glavno nagrado sejma.

 

V sredo, 21.1. pa se bo v Mestni knjižnici Kranj ob 19. uri z Martinom Ramovešem pogovarjal Zoran Smiljanić, o albumu Nesojeni kavboji.

 

Spomnimo pa vas še na Stripburgerjev natečaj, v sklopu katerega lahko s svojim stripom sodelujete in se potegujete za objavi v reviji Stripburger. Format recije je 27x19centrimetrov. Dovoljene so vse tehnike, dokler so stripi v črnobeli tehniki z možnimi sivinami. Če želite poslati barvne strani, najprej kontaktirajte uredništvo. Preferira se digitalni format TIFF s 600dpi linearno za črno bele stripe in 300 dpi za tiste s sivinami oziroma barvne. Pošljite velikost, ki je primerna za prebiranje stripov, za originalno velikost vas v primeru izbora naprosijo kasneje. Dolžina je prvič omejena na maksimalno 7 strani, jezik pa naj bo angleški. Tema je poljubna in ni nujno da je strip nov, samo da ni bil prej objavljen v mednarodni angleški reviji ali antologiji. Več lahko najdete na spletni strani www.stripburger.org. Uredništvo Stripburgerja si pridržuje pravico do odklonitve ali sprejetja oddanih del. Umetniki žal ne bodo plačani, bo pa vsak avtor prejel dve zastonjski kopiji revije. Stripe lahko oddate do 1.marca.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Prosim za spisek avtorjev, ker me ni nihče kontaktiral.

Spisek avtorjev, ki so glasovali.

Matjaž oprosti, zgleda sem te uspela spregledat. Po resnici tvoji glasovi ne bi mogli spremeniti končne lestvice, ker so bile razlike prevelike. Obljubim, da te prihodnje leto ne pozabim, če boš še želel sodelovati, spisek avtorjev pa naj ostane anonimen.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.