IN MEMORIAM: Boštjan Cvek

IN MEMORIAM: Boštjan Cvek

Oddaja

Kot ste lahko že v včerajšnji Svaštarnici na spletni strani Radia Študent prebrali, je po mučni borbi z rakom umrl Boštjan Cvek, najbolj znan kot organizator festivala Jazz Cerkno, sicer pa inspirativna, resnicoljubna, trmasto zagnana, gostoljubna in zelo človeška persona. Kar nekako ironično se je poslovil ravno en dan pred dogodkom, ki se je odvil včeraj v Kinu Šiška. Prvotno naslovljen kot 'Cvek raku/Fuck Cancer' in mišljen kot dogodek za zbiranje sredstev za njegov boj proti raku, se je ob tej žalostni vesti preimenoval v 'Za vedno Jazz - Cveku v spomin'.

Prisluhnite mislim njegovih sodrugov in prijateljev:

- Matjaž Manček,
- Miha Zadnikar,
- Ičo Vidmar.

 

* Uradno sporočilo za javnost ekipe Jazz Cerkno:

R.I.P. BOŠTJAN CVEK (1964–2015)

Z žalostjo v srcu sporočamo, da nas je po kratki in hudi bolezni zapustil Boštjan Cvek, soustanovitelj in spiritus movens festivalov Jazz Cerkno in Keltika. Preminil je mirno, v krogu svojih najbližjih, žene Renate ter hčerk Monike in Mance.

Kljub bolezni se je do zadnjega predajal glasbi ter uspešno izvedel lanskoletno 19. izdajo festivala jazz Cerkno, kakor tudi sestavil program za letošnji jubilejni 20. festival. 

Pogrešali bomo njegovo dobrosrčnost v vsakdanji komunikaciji in vztrajnost, s katero je v majhno Cerkno pripeljal največja svetovna in slovenska imena jazza in drugih kreativnih glasb. Ekipa festivala bo nadaljevala z organiziranjem tako festivala kot drugih dogodkov v duhu Boštjanovega entuziazma in profesionalizma.

Ekipa Jazz Cerkno

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Omega is the Alpha.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness