Slovenski križi z Grčijo

Oddaja
1. 7. 2015 - 17.00
 / OFFsajd

V luči dogajanja v Grčiji se za denarnice držijo tudi slovenski politiki, ki vse bolj obžalujejo svojo domnevno solidarnost. Medtem ko grška vlada manevrira med zahtevami upnikov in katastrofalno socialno sliko doma, se njihovi slovenski kolegi sprašujejo predvsem, kam so šli naši milijoni. Najbrž tudi zaradi popreproščenega poročanja raznih Rosvit in pripadajoče zaskrbljenosti oškodovanega davkoplačevalca sta danes premier Miro Cerar in finančni minister Dušan Mramor pripravila tiskovno konferenco. Prisluhnimo torej kolažu Cerarjevega moraliziranja in nekaj informativnih Mramorjevih opazk.

Izjava se nahaja v posnetku.

 

Sledila je tudi nujna seja parlamentarne Komisije za nadzor javnih financ, na kateri so poslanci po uvodnih predstavitvah predstavnic finančnega ministrstva in centralne banke pomodrovali o stanju v Grčiji. Iz razprave, ki je postregla s precej detajlnim povzemanjem dogajanja v Grčiji in obilico žuganja, slabo prikritega posmehovanja in napadov na poslanca Združene levice Luko Mesca, smo izrezali nekaj najboljših izjav. Začenja poslanec Slovenske demokratske stranke Andrej Šircelj, predsednik omenjene komisije.

Izjava se nahaja v posnetku.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Spoštovani "vladniki", vseh barv in oblik, v zadnjih 25 letih: Kam natančno pa so šle milijarde, premoženje, ki ga je več desetletij akumuliralo prebivalstvo Slovenije in SFRJ, zlasti delavstvo, v obdobju socializma, a? Le kam, le kam in komu vse so odtekle milijarde in milijarde mark in evrotov nekdanje skupne lastnine, jebem vam Sunce pokvarjeno? Bo treba vnovič nacionalizirati, zraven pa še okupirati jebeno švico in jebeni lihtenštajn in državi vrniti nazaj vse, do zadnjega centa.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.