SLY & THE FAMILY STONE: Live At The Fillmore East October 4th & 5th, 1968

Recenzija izdelka
9. 9. 2015 - 23.00

Epic / Legacy, 2015

 

V nocojšnjem Koncertu Radia Študent vam predstavljamo zelo všečen košček iz mozaika zgodovine popularne glasbe, ki je pomemben arhivski dokument iz velike glasbene zgodbe skupine Sly & The Family Stone. Zbirka Live at the Fillmore East 1968 prinaša tri in pol ure žive, organske glasbe, posnete na štirih nastopih med dvodnevnim gostovanjem skupine v New Yorku. Ja, takrat so imele skupine po dva nastopa na dan – zgodnjega in nočnega.

Izjemno nadarjeni glasbenik in producent Sly Sylvester Stone je ustanovil skupino leto prej, leta 1967, v San Franciscu z namenom, da v rasno mešani, moško ženski zasedbi raziskuje visoke frekvence in pozitivne vibracije enkratne, do takrat še ne slišane mešanice r'n'b-ja, soula, funka, rocka in psihedelije. Sly & The Family Stone so bili v mnogih pogledih pionirji in inovatorji v razširjanju obzorij in možnosti v popularni godbi in dobre vibracije njihove elastične in vznesene glasbe živahno odmevajo še danes, saj so zgradili trdne temelje, na katerih se je razvila urbana gruvaška godba.

Čeprav so bili šele v drugem letu svojega delovanja, so Sly & The Family Stone pred koncertom v vzhodni, newyorški enoti slavne hipijevske koncerte dvorane, objavili svoj tretji album, Life. Prvenec A Whole New Thing je bil objavljen leto prej, Dance to the Music, ki jim je prinesel tudi prvo uspešnico, pa spomladi istega leta. Imeli pa so že pripravljen, in verjetno tudi že delno posnet, četrti album Stand, katerega skladba Everyday People jim je prinesla prvi veliki komercialni uspeh.  Sly & The Family Stone so buhteli od idej, bili so kreativno vroči in v veliki koncertni formi. Repertoar na koncertih je sicer nekoliko omejen in to je edina pripomba poslušalca, lačnega fenomenalne godbe in koncertne izvedbe prožnega, elastičnega, dinamičnega in energičnega benda, ki staplja, združuje, povezuje godbe, barve in s tem dviguje moralo.

Nocoj bomo poslušali celoten posnetek s filmorških nastopov, ki nas bo transportiral v čas nedolžnosti in izjemne ustvarjalnosti, v čas, ko se je iskriva vizionarska kreativnost prevajala v tržni uspeh, na koncerte, na katerih so blesteli vsi člani velike glasbene družine Sly & The Family Stone. Čisti, osredotočeni, kozmični!

To je godba za višje oblike bivanja na Zemlji.  

 

Leto izdaje: 
Institucije: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Yeah!

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.