Zapiramo meje, s humanitarnimi razlogi

Oddaja
10. 11. 2015 - 17.00
 / OFFsajd

Na ravni tako vse evropske politične elite, kakor tudi iz dneva v dan naraščajočega deleža nacionalnih volilnih teles posameznih članic Evropske unije, vse bolj nagibajoč se v desno, se v zadnjih mesecih odkar smo priče vse bolj množičnemu navalu beguncev na evropska tla, pričakovano krepi diskurz radikalizma in politika, ki je bila do nedavnega v domeni konzervativne desnice. Da je tudi v tej krizi na plano naplavilo vso zatohlo močvaro ni nič novega, kot ni nič novega, da v imenu domnevne varnosti ali nevarnosti, kakor vzamete, to počno vlade, ki naj bi se nahajale na modernem centru ali se celo predstavljajo kot vlade socialističnih vrednot, spoštovale pa naj bi tudi človekove pravice. Povrh vsega se sprejemajo ukrepi, v luči begunske ksenofobne histerije, hranjeni s strani politikov vseh barv, ki se jih ne bi sramovala nobena skrajno desničarska grupacija.

Če so se pred meseci številne javne osebnosti zgražale nad odločitvijo madžarske vlade Viktorja Orbana, ko je julija pričela z postavljanjem ograje na meji s Srbijo in septembra končala gradnjo ograje tudi na meji s Hrvaško, je, tistih, ki še vedno zavračajo tovrstne poteze ter metode obravnavanja humanitarne krize, precej manj. Med tiste, ki mejo zagrajujejo pa od danes sodi tudi Slovenija.  

Premier Miro Cerar je ob ministrici za notranje zadeve Vesni Gjörkeš Žnidar odločitve sinočnje 62-te redne, sicer zaprte seje vlade, predstavil na današnji novinarski konferenci. Naznanja da bodo slovenske meje zavoljo nadzora nad šengensko mejo v naslednjih dneh opremljene s tako imenovanimi tehničnimi ovirami, sicer strokovni termin za ograjo.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Napad na neodvisnost države
350. člentt
(uradno prečiščeno besedilo)
(1) Državljan Republike Slovenije, ki poskuša spraviti Republiko Slovenijo v podrejenost ali odvisnost nasproti drugi državi, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let.

Uradni list RS, št. 95/2004 z dne 27. 8. 2004: 350. člen KZ

Sve dosadašnje "vlade RS", od odcepljenja, do današnjeg dana, su, ne samo pokušale več vrlo aktivno "spravile" sloveniju u podredjen i čak ovisan položaj, naročito prema SAD, Nemačkoj, Austriji, Italiji...itd..Počnite s Lojzetom i nastavite tako do g. Cerara, jašta, u zatvor, najmanje 10 god..(kamo sreče, da još postoji SFRJ, pa da ih strpate u KP Dom Zenica). Domoljub, svaka čast!

"vlada RS" je konstantno ZAPRTA, zato predlagam, da ji pričnemo na njen naslov pošiljati prisrčne pozdrave pospremljene z malimi 1/4 ali 1/2 L flaškami Donata.

MOLK, KI PREGLASI vso neizmerno količino: poneumljanja, ki ga v zadnjih tednih proizvajajo skorajda vsi slovenski mediji; laži, primitivizma, sovraštva, strahu, ksenofobije, ki ga širijo vsi tisti, ki so dobro, predobro plačani, da tega ne počno; nasilja, ki ga proizvajajo tisti »aparati«, ki voljno ubogajo ukaze že omenjenih in tako voljno sodelujejo pri zločinskem obravnavanju beguncev in begunk, kot da bi šlo za nekakšno »živalsko hordo« ne pa za ljudi, ljudi, ljudi, ljudi, ljudi; sovraštva, rasizma, domoljubja, domo-branstva, brambovstva, neonacizma, neofašizma, slovenceljstva, zahrbtnosti, biciklizma, trolovstva, ki ga zadnjih tednih zlasti močno širijo predvsem čisto »navadni« prebivalci dežele…JE MOLK (skorajda) VSEH prebivalcev in prebivalk slovenskih mest, ki so v zadnjih tednih raje, kot, da bi begunke in begunce povabili medse, v svoja mesta, svoje ulice, telovadnice, vrtce, šole, univerze, kavarne, delovali politično in ustavili slovenski domo-branski postfašizem, raje molčali, molčali, molčali in namesto tega skrbeli za svoj vrt, svoje družine, zdravje, nakupe, domove, svojo domovino, svojo deželo; vaščanov in vaščank, ki so, namesto, da bi begunke in begunce na njihovi poti skozi njihove vasi vsaj pozdravili, kot se tam pozdravi neznanca, jih morda povabili na kavo, na čaj, kot to delajo tam, od koder so ti ljudje prišli, vi pa ne, vi pa ne, vi pa ne..ker ste menda bolj civilizirani, raje skrbeli za svoje domove, delavnice, polja in vsekakor spuščali rolete, da se ni videlo, da se ni slišalo; nadvse pa »progresivnežev«, levičarjev, levičark, intelektualcev, šolnikov, intelektualk, univerzitetnikov, univerzitetnic, študentov, študentk, ki so namesto, da bi v tem obdobju ustvarili vsaj nekaj, kar je podobnega mišljenju, raje skrbeli za svoje male fevdalizme, objave, izpite, zbirke glasbe in filmov; umetnic in umetnikov (s preredkimi izjemami), ki so, namesto, da bi narisali, napisali, upesnili, pobarvali, raje ostali tam, kjer so, predvsem v polju svoje ustvarjalne bede, je molk vseh, ki bodo, kot že pred časom, raje odšli na kak festival, nekaj čudakov in čudakinj pa pustili, da se upirajo vihri, ki so se ji sami že zdavnaj priklonili, že zdavnaj uklonili, podredili njenemu gospostvu. Zmagala je logika domo-branjenja, ki je uničila državo, ki nikdar ni dopustila, da bi se sploh lahko šli politične skupnosti enakih. To je logika nečesa, kar tudi vas ne bo več izpustilo iz svojih krempljev. Begunke in begunci bodo večinoma odšli, ostali boste sami, s svojim domo-branjenjem, med sebi "enakimi". Ni je hujše kazni.

Zdaj smo tudi uradno omejeni!

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.