Imigranti, drek in žganje

Kulturna ali glasbena novica
3. 12. 2015 - 15.10

Kako zgleda generični opis umetniškega performansa?

Verjetno obljublja, da bo umetnik ali umetnica preizpraševal koncepte in definicije, redefiniral osebne konstrukte in razstavljal in sestavljal svojo identiteto. Morda bo celo družbenokritičen. Vsebovati mora tudi nekaj težkokategornih izrazov – za opis manjšega dogodka povsem zadošča naprimer nekajkratna omemba besed, kot sta efemernost in liminalnost.

Vse to in morda še več obljublja dogodek Zavoda Projekt Atol z naslovom Migracije (In) Identitet(e), ki se bo začel danes ob 20.00 v Galeriji ŠKUC. Predstavilo se bo več umetnikov mlajše generacije, ki bodo, vsaj iskreno upamo, počeli to, kar obljublja obrtniški opis tega skupka performansov. Več o dogodku, Barbara Hribar.

Izjava je dostopna na posnetku.

 

Nina Oblak bo na dogodku, ki so ga okupirali imigranti, očitno igrala vlogo zadnjega branika Slovenstva, poleg te herojske naloge pa bo nase poveznila še hujše breme in zbrane dame zaščitila pred lepljivimi lovkami patriarhata. Vsekakor se dogodek ljubiteljem umetnosti splača obiskati, saj lahko zagotovimo, da bo za njih bolj zanimiv kot muzej svinčnikov ali okrogla miza o taksonomski reklasifikaciji brusnic.

 

Iz pravičniških oblakov se zdaj pomikamo na področje metafizičnega spopada dveh velikanov za kraljestvo Biti. Za vašo naklonjenost se bosta borila tresošlema imenitnika, poet Matjaž Zorec, ki bo okrog osmih v Kreatoriju DIC predstavil svojo novo pesniško zbirko, in Muanis Sinanović, predstavnik revije Idiot, ki za isto uro zahteva zglasitev v Vodnikovi domačiji, kjer bo prestavljena nova številka revije. Nekaj besed o svojem dogodku najprej Matjaž Zorec.

Izjava je dostopna na posnetku.

Nato Muanis Sinanović.

Izjava je dostopna na posnetku.

Zdaj nas zanima še metafizična plat dogodkov. Drzni Muanis pravi takole.

Izjava je dostopna na posnetku.

Drek je fizikalna substanca. Matjaž Zorec prav tako govori o neki substanci. Vprašanje, ki ga ne znamo razrešiti je, ali je ta substanca, o kateri govori, v pojavnem smislu drek. Če pa že ne vemo, kaj je njena fizikalna oblika, pa smo gotovi vsaj o njenem nadčutnem bistvu. Zorec namreč neustrašno izreče.

Izjava je dostopna na posnetku.

Če oba govorita o dreku in če je bistvo dreka žganje in ali je žganje zatorej tudi vedno sveže, se boste na dogodkih lahko prepričali sami.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Te novice so Drek. Čestitam! 

Much much love fifi !!!

Dr, Ek

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness