DAVID BOWIE R.I.P.

Oddaja
DB
11. 1. 2016 - 9.05

:::osmrtnice:::


Tudi tokratno Svaštarnico začenjamo s tragičnimi novicami. Po 18-mesečni bitki z rakom je danes ponoči v spanju umrl legendarni David Bowie, eden najpomembnejših glasbenikov zadnjih petih desetletij. Legendarni Bowie je za svoj rojstni dan pretekli petek izdal svoj novi, že 26. studijski album Blackstar pri založbi Sony, star pa je bil 69 let. David Robert Jones, z umetniškim imenom David Bowie, je bil vokalist, avtor glasbe in besedil, multiinštrumentalist, aranžer, producent in tudi slikar, filmski igralec, predvsem pa glasbeni genij. Rodil se je v Brixtonu in vsekakor velja za enega najbolj drznih in inovativnih glasbenikov, ki se je tekom kariere preizkusil v mnogih glasbenih žanrih ter krojil nove glasbene trende, svoj prvi album pa je izdal že daljnega leta 1967. V svoji karieri je sodeloval s plejado najodličnejših glasbenikov, sprejet pa je bil tudi v Rock 'n' Roll hišo slavnih. Počivaj v miru, David.

V 74. letu svojega življenja je za posledicami srčnega napada umrl legendarni soul in blues pevec Otis Clay. Clay je bil sprejet tudi v Bluesovsko hišo slavnih, umrl pa je v rodnem Chicagu.

John Berry
Mirno, v spanju je umrl tudi soustanovitelj indie slowcore zasedbe Idaho John Berry. Smrt je nastopila v soboto, detajli pa za zdaj niso znani.

:::novice:::

Am
Streaming servis Apple Music je potreboval dobrih šest mesecev, da je prekoračil številko 10 milijonov naročnikov, kar sami ocenjujejo kot odličen začetek. Apple Music je svojo storitev naenkrat zagnal v več kot 100 državah, medtem ko njegov največji konkurent, ki je številko 10 milijonov naročnikov dosegel že avgusta 2014 in je s precejšnjo prednostjo glavni igralec na streaming trgu, v mnogih državah, med drugim tudi v Sloveniji, še vedno uradno ni dosegljiv.

Blawan
Britanski producent Blawan napoveduje svoj novi EP, ki naj bi luč sveta ugledal v prihodnjih nekaj tednih. Gre za 4-komadni EP Communicat 1022, ki ga bo izdala njegova založba TERNESC, prav vse nove kompozicije pa je Blawan že obesil na SoundCloud založbe (klik, klik)

Kanye
Kanye West je svoje medijsko pojavljanje očitno zamenjal za ustvarjanje glasbe. Za začetek je njegova žena sporočila, da nam bo vsak petek Kanye postregel z novo skladbo, nato pa je z njegove založbe pricurljala še vest, da bo njegov novi album Swish izšel 11. februarja. Za začetek si na njegovih spletnih mestih, recimo na njegovi spletni strani ali SoundCloudu lahko poslušate kompletno skladbo Real Friends, pri kateri mu na pomoč priskočijo Ty Dolla $ign na vokalu, produkcijsko pa Boi-1da, Frank Dukes ter Havoc, in snippet skladbe No More Parties In LA, pri kateri gostujeta Kendrick Lamar na vokalu in Madlib pri produkcijskem delu.

Bernays Propaganda
Z založbe Moonlee Records pa sporočajo, da bodo 14. marca izdali nov dolgometražec Bernays Propagande. Plošča, naslovljena Politika, predstavlja osveženo Propagando, ki jo bomo lahko 2. marca videli v Ljubljani, in sicer v sklopu festivala Ment. Za uvod si lahko na njihovem Bandcampu že poslušate uvodni singel "Laži me, laži me"

:::ponočevanje:::

Ponedeljkova stalnica Jazz v klubu Zoo bo tokrat ob prostem vstopu na odru gostila zasedbo Klemens Marktl Sextet, kjer se bodo glavnemu protagonistu pridružili še Michael Erian, Lenart Krečič, Vid Jamnik, Marko Črnčec in Milan Nikolič. To pa je ob dopustovanju DubLaba tudi vse, kar prinaša opustošeni klubski prostor danes.

David Bowie - Blackstar

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Jiza, smrt je samo ena, ki kosi.

Lahko pa, da gre v poststrukturalističnem smislu za več smrti, saj s smrtjo velikih zgodb umre tudi univerzalnost in eno(tno)st same smrti. A naj veter brije z vsemi, čeravno so padli pod koso iz Ruš ali tisto iz Chengduja.

Predzadnjo ploščo imam in mi je dobra.....sedaj si jo bom zavrtel.
Adijo Ziggy....

Ashes to ashes, funk to funky
We know Major Tom's a junkie
Strung out in heaven's high
Hitting an all-time low

Keep talking about the president
Won't stop air pollution
Put your hand over your mouth
When you cough, that'll help the solution

zalosten sem, David Bowie je bil vsestranski jack tud v mojem otrostvu. space jack

A to je to, kar RŠ zmore o fotru? Grem nazaj brat domišljiske spise o Arci in podobnih.

Major Tom: Novica ali vest je kratko publicistično besedilo, v katerem novinar pripoveduje o preteklem dogodku. Besedilo ne vsebuje podrobnosti, ampak le temeljne podatke o dogodku. Naslovnik iz novice izve, kaj se je zgodilo, kje, kdaj in kdo je pri tem dogodku sodeloval. Lahko tudi, zakaj je do dogodka prišlo. Novica je lahko radijska, televizijska ali časopisna.

Skratka, tole je novičarski prispevek.

zanalašč je umrl da bi ja več plat prodau

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.