Ekstremna sredina

Oddaja
javna tribuna SMC
4. 3. 2016 - 18.00

Včeraj se je v Cankarjevem domu odvila javna tribuna na temo migrantske krize, ki jo je vodil premier dr. Miro Cerar. Stranka modernega centra je želela odgovoriti na kritike, da ne komunicira z javnostjo, in s tega vidika je javna tribuna lepa gesta. A žal ni prinesla ničesar novega. Premier je ves čas poudarjal humanitarno ravnanje slovenske politike in se spretno izmikal odgovorom na redka kritična vprašanja.

Debata se je razživela pri temi o razmerah, v katerih begunci čakajo na obravnavo. Sicer se je diskusija v uri in pol le dvakrat direktno dotaknila vidika beguncev.

Več v prispevku.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

"Ekstremna sredina" je zelo dober označevalec tega, kar trenutno predstavlja Miro Cerar ml., skupaj s svojo SMC. Navidez paradoksalno pa gre ta "sredina" še najbolj na živce prvakoma slovenske ekstremne sredine. Eden igra novo/staro vlogo pridigarja in gladi svoje manšetne gumbe. Drugemu polzijo iz rok vse vajeti, ki jih je tako dolgo vlekel. (Oni bi sprejeli 348 beguncev, mi bi jih največ 13. Oni bi dali beguncem 18 eur, mi bi jim pobrali vse čevlje in zobne ščetke, nato pa jih poslali v javna prisilna dela. Oni jim nastavljajo žico, mi bi jim humani zid po zgledu tistega izraelskega. Vi bi jih namestili v predmestjih slovenskih mestih, mi bi jih v čisti naravi kočevskega roga. Oni bi njihove otroke morda spustili v slovenske osnovne šole,mi bi jih spustili po toboganu nazaj, od koder so prišli ITD). Skrajna sredina gre lahko samo še globlje, kjer ni meril in kjer so (bili) Begunje. Sv.Urh, Rižarna, Jasenovac in Kelmno itd. en in isti klinac.

Raje imam okoli sebe za sosede same migrante, cigane, romune - kot pa takle incestni drek kot je na gornji sliki.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness