SDS Alternativa za Slovenijo

Mnenje, kolumna ali komentar
23. 3. 2016 - 16.00

Kljub temu da pravzaprav ne mine dan, ko ne bi Janez Janša, Branko Grims, Žan Mahnič, Andrej Čuš in/ali kak drug vidnejši agitator oziroma agitatorka SDS v javno razpravo lansirali vulgarno-sovražna, včasih pa tudi povsem neverodostojna in neresnična politična stališča, ki so v skladu s pravili obnašanja in bontona javnega govora v vsaki vsaj deklarativno demokratični državi in družbi nemudoma sankcionirana, njihovi akterji pa po logiki zdrave volilne pameti odstranjeni iz političnega prostora, SDS tudi po zadnjih javnomnenjskih raziskavah ostaja v državi najbolj priljubljena politična stranka, nekako edina prava alternativa sedanji koalicijski mišungi pod okriljem Mira Cerarja in SMC.

Stranka SDS je sicer v slovenskem političnem prostoru prva, ki je dogodke v Bruslju nemudoma neposredno povezala z begunsko krizo in migranti, da je lahko ponovila že slišano protimigrantsko stališče, da bo v SDS Sloveniji veljalo, da migrantov in beguncev zaradi lastne varnosti in ogroženosti ne potrebujemo in ne sprejemamo, pa čeprav se je tako s kvotami o razselitvi že dogovoril sam vrh EU. Kot ključno platformo za izražanje svojih včasih ksenofobnih, včasih rasističnih, včasih šovinističnih in včasih tudi preprosto neresničnih stališč vojščaki SDS Alternative za njihovo Slovenijo uporabljajo socialno omrežje twitter, katerega še nemara najbolj ključna lastnost je v tem SDS primeru ta, da gre za socialno omrežje, ki dovoljuje izmenjavo največ 140 znakov dolgih sporočil.

V rabi tega socialnega omrežja sicer glede na aktivnost in čas dnevne rabe, pa tudi številu sledilcev in odmevnosti svojih sporočil prednjači sam predsednik in nesporni idejni vodja te SDS Alternative za njihovo Slovenijo Janez Janša. Z manj sledilci in manjšo odmevnostjo, a prav tako veliko prizadevnostjo pa mu sledijo tudi zgoraj našteti in številni drugi člani ter podporniki. Sicer ne gre dvomiti, da vsi našteti ne bi znali kdaj povedati tudi kaj daljšega od omenjenih 140 znakov, a se samo po sebi zdi, da jim res najbolje gredo ta kratka, nekako še najbolj sloganom na transparentih podobna in dolžinski omejitvi primerno vsebinsko nezahtevna, a često žaljiva besedila.

Sploh predsednik SDS Alternative za njihovo Slovenijo twitter rad izkorišča za besedni pogrom in obračunavanje z včasih tudi povsem namišljenimi političnimi nasprotniki. Tako ga je v ponedeljek očitno čisto iz tira vrgel prispevek dnevnika nacionalne in ne 24urnove televizije, v katerem je bilo v novinarskem smislu zastavljeno povsem legitimno vprašanje, zakaj so med člani skupine drugega, Janezu Janši ne tako ljubega facebook omrežja, ki se ji reče Legija smrti in ki poveličuje domače kolaborante z nacističnim in fašističnim okupacijskim režimom na slovenskih tleh med drugo svetovno vojno, tudi številni že zgoraj omenjeni člani SDS. Takoj po prispevku je Janez Janša na njemu ljubemu socialnemu omrežju nemudoma objavil za kakršno koli že javno razpravo in kritiko novinarskega dela s strani kandidata za prihodnjega predsednika vlade neprimeren, nedostojen, žaljiv in vsega obsojanja vreden zapis, v katerem v vsakem pogledu ugledni in karierno uspešni novinarski kolegici informativnega programa nacionalne televizije označuje za odsluženi prostitutki.

Kljub temu da nesporno dejstvo ostaja, da so bili člani neonacistične facebook skupine Legija smrti tudi posamezni zgoraj že našteti vidni člani SDS, da se ve kdo in kdaj jih je na zahtevo iz njihovih osebnih profilov v skupino dodal, bi naj bilo za politično normalnost slovenskega prostora po mnenju SDS Alternative za Slovenijo dovolj to, da so vsi vidni člani SDS in facebook skupine Legija smrti zanikali, da bi se v skupino pridružili sami. Toda da so jim tovrstne skupine, ki za svoje simbole uporabljajo oznake domobranstva, nacizma in fašizma, nasploh blizu, je prav tako z nekaj kliki po zgodovini aktivnosti njihovih profilov na socialnih omrežjih preverljivo dejstvo. Nenazadnje ni tovrstne propagandne navlake manjkalo niti na traktorski revoluciji okoli zaprtega Baumax centra v Šenčurju, kjer niso manjkali vsaj Branko Grims Andrej Čuš in Žan Mahnič. 

Branko Grims, pred 10 in nekaj leti v isti stranki pod istim predsednikom velik zagovornik severnoatlantskega pakta NATO in velik prodajalec buč, kako si zaradi majhnosti pa čeprav za velik obrambni denar moramo zagotoviti ta občutek kolektivne varnosti, je sicer ob napadih na generalštab v Bruslju spregledal in zavzel diametralno nasprotno stališče. Vlogo opoziciji pripisanega predsednika nemudoma po napadih sklicane komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb je izkoristil, da je ponovil protibegunsko stališče, da migrantski val je velik faktor varnostnega tveganja. Dodal pa, da je nastopil čas, da se končno začnemo opirati sami nase in da nadoknadimo tisti očitno izgubljeni čas, v katerem smo se zanašali na zaščito skupnih kolektivnih sistemov varnosti, v katere je Slovenija nenzadnje vključena tudi po zaslugi Janeza Janše, Branka Grimsa in ostale SDS kompanije.

Rešitev SDS Alternative za njihovo Slovenijo je Nacionalna garda, sestavljena iz strankarsko preverjenih domoljubov. Rešitve, ki jih ponuja in javno zastopa SDS Alternativa so tudi žilet žica in ograja, nacionalno čista država, nobene solidarnosti do migrantov ter beguncev, prepoved in kriminalizacija anarholevičarstva, konec gradnje prvega islamskega kulturnega ter verskega centra v državi in Ljubljani ter kdo ve kaj vse se še plete po glavi glavnega ideologa in predsednika SDS Alternative za njihovo Slovenijo, ki pa je na tak način in s takimi sredstvi le ne bo tako lahko osvojiti. Toda tako to gre. Janez Janša in kompanija preprosto nimajo več kaj za izgubiti in zato tudi tako temeljito spreminjajo in  radikalizirajo svoja stališča. Ali pristanejo, da so ne glede na javnomnenjsko priljubljenost, ki jo taka retorika nedvomno prinaša, obsojeni na večno opozicijo, saj jim koalicije pod Janševim vodstvom v tretje nikoli ne bi zares uspelo vzpostaviti, ali pa po zgledu brkača z Bavarske s SDS Alternativo poskušajo poslednji naskok na absolutno večino.   

ODPOVED: Tudi za tokratni N-euro moment sem z Alternativo za Slovenijo, kot jo te dni v domačem političnem prostoru ponujata in zastopata Janez Janša ter ostala SDS kompanija, v zobeh poskrbel Tomaž Z.   

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Dejstvo je tudi da so v SDS včlanjeni pripadniki raznih neonacističnih skupin (B&H in Tujesi) in da je že njihov podmladek prijateljeval z pripadniki najbolj skrajnih gibanj v evropi (eni na lastne oči to videli), ki jim je policija večinoma celo spletne strani blokirala zaradi kriminalnih aktivnosti pozivanja k fizičnem obračunavanju z pripadniki marginalnih skupin. Tko da lahko JJ, Branko Grims, Žan Mahnič ipd trobijo kar hočejo svojim ovčicam, eni jih še preveč dobro poznamo od prej in vemo da Legija Smrti, neonacistične skupine, strankarske paravojaške enote, B. Voje niso naključje ampak kar sistematično sosledje ki govori o tem da imamo na delu skorumpirano, skriminalizirano stranko polno potencialnih in dejanskih kriminalcev, ekstremistov ki sodijo v zapor, gotovo pa ne v parlament. Nekega dne, bo trenutek resnice prišel. Za njih in za njihove fanatične privržence ki bodo morali generacijam odgovarjat in razlagat zakaj so tako dolgo to politiko, mentaliteto podpirali. Morda jih bo kdaj sram, kdo ve. Vem le to, da eni ne bomo glede tega nikoli tiho.

SDS je eno čisto navadno..sranje, o tem ni dvoma toda, obenem so brankovinkojanez vse preveč lahka tarča, prozorna, ponosna na to, da s svojo tupostjo proizvajajo tolikšen odziv. A veste, da se omenjenim niti sanja ne, zakaj je sploh smiselno pajdašenje s častilci onega,nadvse prefliganega kretena, katerega iniciali se (menda nehote) nahajajo tudi na njim ljubi blagovni znamki zimskih oblačil iz ene od jebenih smrdljivih kraljevin skandinavskih (eh kako nekaj pokvarjenega smrdi iz "danske", bi rekla unadva). SDS, NSI, SD, SMC itd si ne zaslužijo nobene druge pozornosti od tiste, ki so jo montipajtonovci, pa še kak Aristofan, namenjali svojim priljubljenim tarčam: SMEŠITI JIH JE TREBA, ZLASTI SDS ovsce, vse, do konca, brez milosti, vsak dan, brez zadržkov..POROG, IRONIJA...itd. je tisto, kat ta "strankarska" svojat ne more prenesti, ne more in ne more, ker tega ne more štekati, čuti pa, kako zadane, še kako. Jemljite jih resno dobesedno, bodite fundamentalistični v branju njihov kretenizmov, brez milosti, da se bomo valjali od smeha.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.