tumač

Oddaja
16. 6. 2015 - 9.15

Novice

Ameriški kantavtor Kurt Vile je razkril, da lahko po vsej verjetnosti jeseni pričakujemo njegov naslednji album, ki bo nosil naslov All Over The Place. Oznanitev je pospremil z dobro minuto dolgim videom, ki prikazuje snemanje albuma v puščavskem studiu in ob katerem se po vsej verjetnosti predvaja del enega od še nastajajočih komadov. [check it]

Producent in elektrokantavtor Dan Deacon, ki je pred kakšnim tednom dni nastopil tudi na odru Kina Šiška, je objavil videospot za komad Meme Generator ter temu vzporedno igrico, ki ju najdete na internetih. [check it]

Nicolas Jaar je napovedal izdajo svojega naslednjega EP-ja Nyphs III, ki bo pri njegovi založbi Other People izšel konec meseca.

Producent Phil Jones, ki je na turnejah podpiral Washed Out ter Toro Y Moi, se loteva samostojne poti s psevdonimom Haunted, pod katerim je že izdal singl Budder ter ga opremil z videospotom. Oba sta prežeta z zanimivim in obetavnim odtujenim vzdušjem. [check it]

Toro Y Moi je s svetom delil nov komad z naslovom room for 1zone in spremljevalni puščavski videospot. [check it]

Neo-soulovski bog D’Angelo je oznanil, da namerava izdati spremljevalno ploščo njegovemu konec lanskega leta izdanemu albumu Black Messiah, ki naj bi jo v naglici izdal zaradi njene aktualnosti in povezave s političnim dogajanjem. Pričakujemo lahko torej del iste vizije za katero D’Angelo pravi, da je morda šele začetek njegove glasbene poti. Srčno upajmo, da je tako.

BBCjev DJ Gilles Peterson je v svojem tedenskem šovu predvajal nov komad neo-soul pevca Bilala z naslovom Money Over Love v katerem se pojavi tudi Kendrick Lamar in katerega vokalna melodija mestoma deluje kot jasen poklon komadu Give Me Your Love Curtisa Mayfielda. [check it] 

Domači producent Stane Špegel je prejšnji teden pri kalifornijski založbi No Ego izdal že štirinajsti samostojni album, drugi pod imenom Monom, ki je lani zamenjal alterego HouseMouse. Vzorčni komad z ležerno razgibanega house albuma Around The World najdete spodaj. 

 

U lajf?? U lajf!!

VVVV Gala Hali bo s svojo skupino nastopila njujorška underground diva Lydia Lunch, za katero bodo oder ter množico ogreli kitajski indie rockerji Carsick Cars.

VVVV Gromki se bodo razigrali ameriški psyzchobilični pankrokerji Koffin Kats, ki ne bodo popolni brez uverture domačih Gužva u Bajt.

VVVV Menzi pri koritu v sklopu rokenrolerskega festivala FV nastopijo kanadski psihedelični rockerji Black Mountain, ki bodo navdušili s svojim raznovrstnim in večplastnim zvokom. Spremljali jih bodo hrvaški Harp Explosion ter domači Can of Bees.

Monom - Vienna Vibes

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

usrane špegel moron

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.