Britoff napada na Rog

Aktualno-politična novica
11. 6. 2016 - 12.00
 / BritOFF

Med pol polnočjo in polnočjo včeraj je skupina okoli 20–30 zamaskiranih posameznikov napadla uporabnike Tovarne Rog, ki so se ob tistem času tam zadrževali. S kamenjem, palicami in pirotehničnimi sredstvi so jim grozili vse do prihoda policije, ko se je situacija umirila, med tem pa je bilo poškodovanih vsaj pet Rogovcev, izmed katerih je bil eden tudi hospitaliziran. Zaradi motenja javnega reda in miru je policija pridržala šest napadalcev med 17. in 20. letom starosti, mladoletno osebo med njimi pa je izpustila. Na današnji tiskovni konferenci so uporabniki prostorov Tovarne Rog opozorili na poenotenje ksenofobije in interese kapitala v poskusih odstranjevanja skupnih prostorov, kot je Rog, prav tako pa so opozorili na netočnost poročanja o dogovorjenih sklepih na petkovem neformalnem sestanku z Mestno občino Ljubljane, saj naj ne bi sprejeli pet sklepov, ki so v zapisniku MOL-a, niti niso prišli do skupnega izhodišča o morebitnemu dogovoru.

Pred pričetkom vrha zveze NATO in katoliškega Svetovnega dneva mladosti na Poljskem je tamkajšnji spodnji dom sprejel nov protiteroristični zakon. Ta omogoča prisluškovanje tujcem brez sodnega naloga za tri mesece. Prav tako pa razširja možni čas policijskega pridržanja, ne da bi bil osumljenec obtožen, za kar je sicer potreben sodni nalog, z zdajšnjih 48 ur na dva tedna. Tujci bojo sedaj tudi lažje deportirani, če bodo označeni kot morebitna grožnja. Zakon podpira vladajoča stranka Zakon in pravičnost, za sprejetje pa ga morata potrditi še zgornji dom parlamenta, kjer ima dotična stranka tudi večino, in predsednik države Andrzej Duda, nekdanji član vladajoče stranke.

Protestom proti varčevalni politiki argentinske vlade se je pridružil tudi sindikat kamionskih prevoznikov. Z 48-urnim protestom skušajo doseči 42-odstotno zvišanje plač delavcev v sindikatu. Spomnimo, da je bilo v zadnjih šestih mesecih odpuščenih približno dvesto tisoč delavcev tako v javnem kot zasebnem sektorju, od prevzema oblasti predsednika Mauricia Macrija pa je cena elektrike in plina močno narasla.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

"Jaz s temi izgredi nimam nič in jih obsojam. V Mol-u smo se vedno zavzemali za strpen dialog in.." (...bumf, tresk, dong..buuum, auu..buuum).. "..potrpežljivo čakamo, da bodo začasni prebivalci Roga zapustili ta očitno nevarni prostor."

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness