Vnetje

Oddaja
11. 10. 2016 - 8.45

Dobrodošli v Žilavi govedini, kjer nomen ni več omen, oziroma bo omen postal, ko bo za to pravi čas. Vendar – nomen je pač nomen.

Posnetek, ki smo ga slišali na začetku oddaje, je hudo, oh-in-sploh in strogo konceptualen. Lani smo velikokrat odprli debato o tem, kaj je etično, kaj je na meji dobrega okusa in zakaj se neetični in neokusni produkti prodajajo na véliko. Letos pa bomo med drugim odprli sila perečo tematiko o samozavesti in razumni presoji.

20th Century Fox v izvedbi s kljunasto flavto je na medmrežju postal prava senzacija, saj odpira več vprašanj. Če za trenutek odmislimo najverjetnejšo možnost, torej da je to odličen primer trolla, ki je senzacijske proporce dosegel zaradi svoje duhovitosti, si lahko predstavljamo, da je človek res poprijel za kljunasto flavto, pred njo postavil mikrofon, odpihal slavni jingle holivudskega giganta in si rekel: »Jebemti, tole je pa fajn, bom objavu« - ta res praktično neverjeten scenarij je v Podalpju mogoč in analogija postane smiselna, ko je druga vzporednica poimenovana Usojena sva si.

Skupino 4our lahko označimo kot spletno senzacijo za slovenske razmere in spletno mnoštvo. Njihov komad Usojena sva si je njihov en in edini. Nesrečni usodi mladinske vokalne skupine pa botruje ravno njihova... vokalnost.  

V kvartetu ni niti enega vokala, ki bi mu lahko rekli povprečen. Zato je fascinantno, da je nekdo dejansko postavil pred njih mikrofon in se kasneje celo ukvarjal s produkcijo skladbe. Za glasbeno podlago žal ne vemo, ali je ukradena iz »cliché pop matrix« internetnih zalog ali je dejansko namensko posneta. Če gre za slednje, potem uganka prerašča v Sherlockovske razsežnosti.

Da ne bi izgubljali besed, recitirali danes ne bomo. Zato pa raje prisluhnimo.

 

*4our - Usojena sva si*

 

Sedaj pa je čas za novo kategorijo v naši rubriki, kjer bomo prebrali nekaj spletnih komentarjev posnetka, ki smo ga poslušali.

Lord Hellbringer Pred 1 letom

Temu smo včasih rekli pank.

MrStankoman pred 3 leti

Fake Fredi Miller wannabe

Katja pred 5 leti

ME zanima kwa bi branko čakarniš reko ahhahaha

 

 

Usojena sva si

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

a to je tist komad z soylent green besedilom ki ti mozgane predela v kekse in te nafutra z njimi se predn ga je konc

oh, poglej, moj intimen majhen cyber prostorcek ostaja naprej tih in osamljen

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness