Jokerjev paberkum

Kulturna ali glasbena novica
27. 10. 2017 - 15.10

Tokratne Kulturne novice predstavljamo v malce drugačni zvočni podobi. V ozadju namreč lahko slišite zvoke ZX Spectruma, enega prvih računalnikov, ki je bil dostopen širšim množicam. Kaj so ljudje počeli s temi računalniki? Seveda, igrali so računalniške igre. Radio Študent ima bogato zgodovino v slovenskem igričarskem  prostoru, saj je izdal prvo slovensko računalniško igro. Včasih pa je Žiga Turk v nočnih urah prek radijskih valov predvajal piratske programe in igre.  

izjava se nahaja v posnetku

Pred nedavnim je slovensko igričarsko skupnost zadela novica, da računalniškemu zabavniku, reviji Joker, grozi pogibel. Njihova založba ALPress je v začetku septembra propadla in razglasila stečaj, na uredništvu Jokerja pa so na vrat na nos dobili direktivo, da morajo do danes izprazniti svoje prostore. Na včerajšnji tiskovni konferenci smo za kratko pojasnitev situacije vprašali člana Joker Cream Teama Sergeja “Snetija” Hvalo:

izjava se nahaja v posnetku

Revija Joker kontinuirano izhaja že vse od davnega leta 1992. Sprva je izhajala kot zastonjska priloga računalniške revije Moj Mikro, od 6. številke naprej pa izhaja samostojno. Jokerja zaznamujejo poseben stil pisanja, unikaten besednjak in stripovska klasika Ambrožev paberkum. Revijo je zadnja leta pestilo pomanjkanje kadra, saj je revijo zapustilo nekaj piscev, med njimi tudi legendarni Aleksander “Quattro” Hropot, ki je preminul leta 2015.

Za kratko pojasnitev trenutne situacije na uredništvu revije smo povprašali Snetija:

izjava se nahaja v posnetku

Novembrska številka revije naj bi sicer vseeno izšla, četudi zgolj na internetu, nato pa lahko morda pričakujemo bolj gverilsko delovanje. Dečkom vsekakor ne manjka predanosti.

Če zaradi igranja iger preveč sedite in se ne gibljete dovolj, ste v soboto vabljeni na razgibavanje domišljije in telesa. V Socialnem centru Rog se bo ob 16:30 odprla nova telovadnica, kjer bo klub borilnih veščin King Kong ponujal brezplačne treninge. Otvoritev pa bo spremljala tudi pestra kulturna ponudba, ki ostaja zvesta skupnosti in okolju. Obenem bo namreč potekal tudi literarni natečaj in pa interaktivna igra, ki bo uprizorila utopično vizijo sveta brez denarja. Soorganizatorja dogodka Mirsada Mustafo smo prosili, da nam pove kaj več o igri:

izjava se nahaja v posnetku

Gospod Mustafa se je zagovoril, delali naj bi 13 ur na teden, in ne na dan. Vprašali pa smo ga tudi o literarnem natečaju:

izjava se nahaja v posnetku

 

Kulturne novičke je pripravil Denis.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Pred enim letom sem jim poslal izvod svoje knjige, niti hvala mi niso rekli!! Pogibel je torej pravična. HA, HA, HA, HA, HA.

Karma ti si bedak

Poslovanje s Tomšičem je bilo katastrofalno.

Nekdo, glede na pogostost napake (na splošno v javnosti, ne nujno na tem mestu) sklepam da novinar, zmotno enači Socialni center Rog s Tovarno Rog: tam ne bo nobene telovadnice, ki bo očitno nekje drugje v Rogu. Sicer je pa Radio Študent bolj ažuren od internih kanalov obveščanja v Rogu, tu je pa avtorja kvečjemu treba pohvalit!

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness