Container Doxa/Dré Hočevar

Okrogla miza, intervju ali pogovor
8. 3. 2018 - 21.30

V tokratnem izrednem terminu oddaje Oralni anali vam predvajamo daljši posnetek pogovora z domačim in izvoženim jazzovskim glasbenikom, improvizatorjem, mislecem in konceptualistom, organizatorjem, pedagogom, občim kulturnim delavcem in še kaj ... Dréjem Hočevarjem, ki nas je tokrat v studiu obiskal kot del projekta/zasedbe Container Doxa, superbenda, ki bo prihajajoči četrtek, 15. marca, torej čez točno 1 teden, nastopil na festivalu Tresk #9 v organizaciji vsem vam in nam najljubšega Radia Študent. Daljši pogovor je nastal na podlagi pobude našega gosta, pobude k širši vsebinski kontekstualizaciji in predstavitvi vseh relevantnih okoliščin, ter seveda tudi na naš izrecen interes – predstaviti projekt tudi v takšnem razsežnejšem formatu ... V uri in pol  lahko torej prisluhnete pogovoru z Dréjem ter nekaj izbranim kosom s plošče Less Than Nothing, plošče, ki jo bo zasedba Container Doxa v sodelovanju s hišno Založbo Radia Študent (ZARŠ) izdala in v živo predstavila na prvi dan letošnjega festivala Tresk#9, 15. marca v prostorih Kina Šiška ...

 

CONTAINER DOXA Track 1 [Afterparty RŠ]

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

komad na soundcloudu kljub visokoletečim konceptom, ki jih Dre omenja, zveni kot ponesrečena vaja, kjer člani improvizirajo z slušalkami za žaganje dreves, ki jim ne omogočajo, da bi drug drugega slišali. Porazna napihnjenost in presenetljiva brezveznost vejeta skozi dolgočasno muziciranje z obrobnimi utrinki zanimive poprdljivosti.

Ta tvoj komentar je pa kao neka umetelno artikulirana anti-poprdljivost?

Men je pa všeč.

umetelno je artikuliran njihov koncept, rezultat pa skropucalo. Veliko užitkov ob poslušanju in razvozlavanju tega super-benda, manjka le še Rok Golob :)

je prezaposlen s snovanjem glasbe za naslednjo državno proslavo.

Kitara saxofon in klavir je preveč avantgarden nabor inštrumentov za državno proslavo, drzno!

Fak - kakšni strupeni brezvezni komentarji.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness