Turški prosilci za azil

Oddaja
19. 3. 2018 - 20.00

Zgodba turških prosilcev za azil je bila v zadnjih tednih v Sloveniji že večkrat opisana: Slovenija smatra Turčijo za varno državo in zato večino prošenj za azil zavrne. Pogovarjali se bomo s prosilcem za azil, čigar prošnja je bila zavrnjena. Govorili bomo predvsem o aspektih situacije, ki do sedaj v medijih še niso bili obširno orisani. Kako točno se turški sistem sooča s politično opozicijo? Kako je to čutiti na vsakodnevni ravni? Pogovor pa bo gotovo zašel še kam... 

 

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

dragi moj - kako se Turčija sooča z politično opozicijo? grki bi ti lepo povedali: tako da vzamejo železni drog in ga nabijejo v danko disidentov - tako - simpl kot keks. tako so delali še v času osamosvojitvene vojne med grčijo in turčijo par sto let nazaj. zakaj za boga milega misliš da grki turke ne marajo?

Turški migranti nimajo v Sloveniji kaj početi, skladno z našo zakonodajo se jim ne sme dodeliti status azilanta. Če bomo sprejemali vse migrante bo v Sloveniji kmalu tako kot je že v Velenju.

Mednarodnega prava se je treba držat. Za azil se zaprosi v prvi varni državi. Če me spomin ne vara so to Grčija, Bolgarija, Armenijia in Gruzija.
Kršenje mednarodnega prava bi lahko vodilo k delegitimizaciji tega prava, kar pa bi lahko bila potencialno zelo velika škoda.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness