Lust, Caution

Oddaja
28. 9. 2018 - 21.00

"One's memories aren't what actually happened - they're very subjective. You can always make it much better, right?"

Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

ake care. Maybe one day you'll escape your past. If you do, look for me.

did that. may times. many years. just used for ego food. not half, not one, not ever, again.
aka sjaši sa ega svog.

Smiri bubice

Lso.
You're not the only one who's been decided to feed som1else's monster.
Aka ne kukaj

ni krona, pa je črvina ... vstop v telo.

JE BOMBA FREND

Wasting words?
Sometimes the most powerful thing to say is nothing at all.

»Cankar je imel modre oči in bil je lep, ženskam se je zdel zelo privlačen,« /.../ Dvoril jim je, jih rad dolgo držal za roke in se naslanjal na njihova ramena. /../ pisatelj nikoli ni bil brez ženske, čeprav jih je vedno zapuščal. Bal se je, da bi jih privezal nase in jih s svojim nestalnim življenjem uničil. Ko se je zapletel z žensko, je kmalu želel pobegniti od nje, včasih tudi tako, da jo je prizadel. Čeprav je bil neskončno zaljubljen v temnooko Ano Lušin, jo je na primer prevaral z njeno sestro Minko. Zelo podobno je bilo z že prej omenjenim razmerjem z Albino Löffler na Dunaju, saj je kasneje imel razmerje z njeno sedemnajstletno hčerko Štefko Löffler; obljubil ji je zakon, a se je potem spet umaknil ... Čeprav ji je tudi po tem, ko se je z Dunaja preselil v Ljubljano, še nekaj časa pisal in ji obljubljal, da se bo vrnil. Nikoli ni zbral toliko moči, da bi ji povedal, naj ga ne čaka. »Cankar je Zofki Kvedrovi leta 1900 pisal, da ni poznal nobene ženske, na kateri v štirinajstih dneh ne bi opazil kaj smešnega ali zoprnega, kar ga je takoj ohladilo in še razjezilo povrh.«

Ko ga je nekoč na Rožniku obiskala zaljubljena Milena Rohrmann, je v gostilno prišla v ozkem modnem krilu, v katerem je komaj hodila. Cankar se je ravno odpravil na Vrhniko, zato je odšla z njim... Meliharjeva se spomni, da je bilo njeno krilo, ko sta se zvečer vrnila na Rožnik, povsem razparano.

»A se sploh ni pritoževala.«

'I am an aesthete, an eroticist, who has grasped the nature and the point of love, who believes in love and knows it from the ground up, and I reserve for myself only the private opinion that no love affair should last more that a half a year at most and that any relationship is over as soon as one has enjoyed the ultimate.'

Stop it.

uporabljena metoda, bez brige. ker ne kukamo, nego včas treba vrnit kritiko in razbit meglo, k se prodaja s svojih namišljenih prestolčkov. #samšezamazohistke

je kvit scena, k ma pač vsak svoje monstrje in jih ma za regulirat sam... eni ne puščamo 'look for me' naročil k neki petični gostje natakrcam z ljubeznijo na pladnju - ne, tuki ni 2046 scena. plus, wong kar wai ma doma ženo pa sina, k mu je jasna razlika med umetnostjo in lajfom. tko k Kroupi.

aka to se je zgleda moral še pojasnt

petična in sanjaška 'naročila' vdiralca! in casperja z interneta.
ker tm, v iluzijah, da bo ta in ona bejba (več jih je, a ne, za to veliko dvoransko srce) nekoč nardila iz sebe nekaj po tvoji taktirki 'vrednega' ljubezni, se ego loh prehranjuje in zavaja ad infinitum. sebe in druge.
suma - rajš ne diraj osje gnezdo še svežih predolgih lekcij. kabli zgleda niso vrata v črpalko .....

To kaj kdo je in ni, kaj ima za hrant in cesa ne...kaksen kdo je in ni in podobne zadeve so neumna TEMA za anonimno debato. 'debato'
Ce je asociacija nekoga na movie quote (avtorjevih pretencioznih, a vendar ocitno umetniskih napovednikov) quote iz istega filma, je problematicen tisti, ki ali je vrgel kost za glodanje (avtor napovednika) ali pac tisti, ki se je, iz osebne prizadetosti vrgel na to kost (vsi ostali).
In kaj bomo zdej?
Ce noces biti izpostavljen, se ne izpostavljaj. Ce noces da te pic, pac ne drezat.
A ni to ta umetniski moment teh globokih napovednikov?
Res so. Tema no.

Kaksna umetnost for god's sake? Self promotion at its lowest.
Degradacija par excellence iz necesa kar je bilo vredno in dobro.
Skratka, skoda.

Krompir je krompir, salata je pa salata ane?
Kva ga serjes ce te je strah stopt u drek?

k se boc boc, ze vejo ...

Od Kroupe oddaja in izbor citatov pa supr. Se loh se kdo vcas mau zventilira, ce druge prilike kablarji ne dajo...

Naj se bocajo ce jim ga sede.
Bi bilo pusto v komentarjih ce bi meli jajca si povedat zafeve v ksiht.

naduvani don juani bi hotl vec 'marionet sukat', ene v zivo, druge online, tko za uzput, da vec dogaja, ce pa ze zna tut kompjutera in citate sukat ..

majo problem potemtakem. Sicer je na mestu se sprasevat o moralnosti don juanovskega lajfa. Ampak marionete nisto lesene lutke. Vsi imamo svobodno voljo.
In moralno je tudi. . Diskutabilno vsaj. Prenasat odgovornost za svoje pocutje na pocetje okolice je otrocje. Vedno ampak vedno imas moznost distance in odlocanja o akciji in reakciji. Nima smisla ostajat v vlogi zrtve. Skratka smesno je, ker, don juan gor ali dol, smo vedno zrtve svoje nezavesti.

majo problem potemtakem. Sicer je na mestu se sprasevat o moralnosti don juanovskega lajfa. Ampak marionete nisto lesene lutke. Vsi imamo svobodno voljo.
In moralno je tudi. . Diskutabilno vsaj. Prenasat odgovornost za svoje pocutje na pocetje okolice je otrocje. Vedno ampak vedno imas moznost distance in odlocanja o akciji in reakciji. Nima smisla ostajat v vlogi zrtve. Skratka smesno je, ker, don juan gor ali dol, smo vedno zrtve svoje nezavesti.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.