Sojenje slabemu človeku

Oddaja
26. 10. 2018 - 11.09

V skladu z odlokom CK KP z dne 12. 10. 2018 sklicujem prvo zasedanje hitrega ljudskega sodišča. Tokrat funkcijo sodnikov prevzemamo politkomisarka Majda, kuharski pomočnik Črt in komandant Pepi.

Tovariš tožilec, kdo je obtoženi? Mar prav vidim, je to vsem dobro znani liberalni pisun in urednik malomeščanskega glasila, Grega Repovž?

Prav ta. Njegovo širjenje laži in protidelavsko hujskanje se že leta dogaja vsem na očeh, v uvodniku propagandističnega lista liberalcev Mladina. Njegovo kapitalistično zmikavstvo, rokohitrstvo z delnicami in krajo skupnega premoženja pa so pred nedavnim opazili celo represivni aparati buržoazne države. A ker je obtoženi eden izmed vplivnih ideologov zgoraj omenjene države in spajdašen s politično in ekonomsko elito, ki mu krije hrbet v zameno za njegove slavospeve ali tišino, kadar je ta potrebna, se sankcij s te strani seveda ne gre nadejati. A škodljivca je končno prijela trda proletarska roka pravice in čeprav je sluzav in spolzek, da je kaj, se ji pod težo dokazov bržkone ne izvije.

Česa je torej obtožen?

Grega Repovža obtožujemo najhujših zločinov proti delavskemu ljudstvu, in sicer:

1. izdajstva delavskega ljudstva, protidelavskega delovanja in pajdašenja s kapitalističnimi zajedavci.

2. Preprodaje sanitetnega materiala, sabotaže in plenjenja skupnega premoženja z namenom lastne obogatitve in z namenom financiranja širjenja liberalne propagande.

Tovariš tožilec, predstavi nam obremenilne dokaze.

Torej... kje bi sploh začel... Torej, kot je ugotovila celo buržoazna preiskovalna komisija, je Grega Repovž s kapitalom, ki mu ga je priskrbela družba KB 1909, odkupil večje število delnic Mladine ter jih nemudoma dal omenjeni družbi. Ta družba pa je tako hkrati večinski lastnik Mladine kot tudi lastnik Mark Medical, družbe, ki se bavi s prodajo žilnih opornic bolnišnicam za večkratne cene, pri čemer se je posluževala celo za meščanske standarde spornih praks. Ta denar oziroma del njega, ki naj bi se, z goljufanjem ranjencev, pretakal iz skupne blagajne preko Mark Medical v KB 1909, pa naj bi bil porabljen za tiskanje Mladine. Kakor je v zgodovini navada, je bila tudi tokrat doza moralističnega pridiganja, v kateri uživajo liberali, dobesedno financirana iz krvi delavstva.

Khm. Za kaj je bil torej prelit denar iz žil ranjencev?

Tovariš, zadolžen za pripravo dokaznega gradiva, je od branja Repovževih uvodnikov v Mladini dobil raka, zato z izčrpno analizo vseh laži, zavajanj in protidelavske propagande, ki jih je obtoženi tekom let natrosil, ne razpolagamo. A že uvodnika v posebnih številkah Mladine, namenjenih širjenju propagande in laži o Marxu oktobra tega leta in o oktobrski revoluciji pred natanko enim letom, vsebujeta vse potrebne dokaze, da je g. Repovž brezdvomno razredni sovražnik najnizkotnejše vrste. Volk, ki skrit pod znakom peterokrake zvezde delavstvu pridiga o demokraciji, človekovih pravicah in zlu revolucije.

Tako se je dne 18. oktobra 2018 obtoženi v uvodniku, sicer izjemno neprepričljivo, skušal zakrinkati v marksista in jadikoval, kako proletariat danes ne živi več visokih idealov, temveč se sebično peha za blagostanjem, ter končal z javkanjem, kako »neverjetno in vredno vse osuplosti je, kaj vse so naložili na Marxa, da bi ga potopili, zmaličili, izničili – vse to v strahu, da bi se široke množice zavedle svoje moči. Kar nas pripelje v današnji čas, kjer je način ustavljanja tistih, ki si le drznejo pomisliti na spreminjanje družbenih razmerij enak kakor v Marxovem času.« Seveda naj bi bil ta žrtev utišanj prav on sam, pa čeprav za razliko od revolucionarjev Marxovega časa ni ne ustreljen ne na prisilnem delu, pač pa v vsem udobju ureja svoj propagandistični list, v katerem prav v tej isti številki kot urednik sam maliči in drugim omogoča maličenje Marxa onkraj vseh meja dobrega okusa, v prostem času pa trguje z delnicami in po oderuških cenah preprodaja zdravstveni material.

No, pa poglejmo, kakšno je bilo stališče obtoženega, ko si je dejansko enkrat »le drznil pomisliti na spreminjanje družbenih razmerij«.

Kot posebej bremenilen dokaz zoper obtoženega navedimo njegovo hujskanje, objavljeno v Mladini dne 10. novembra 2017: »Oktobrska revolucija je zločin nad idejo. Zločin, s katerim so se ideje komunizma, socializma, celo samoupravljanja za dolga leta, če ne celo za vedno umazale, zaznamovale, morda pokopale. [...] Od ideje je ostalo malo. Tisto, čemur so se odpovedali na tej poti, je bilo vredno več. [...]Zakaj je vsem revolucijam vedno znova sledila odpoved demokraciji in temeljnim človekovim pravicam?« In pa: »[Revolucijo] proizvede vladajoči razred neke družbe, je odziv. [...] Ni dobrega v revolucijah, a zgodovina kaže, da se v družbah, ki se odrečejo človeku in na njegovi bedi gradijo prihodnost, revolucijam ni mogoče izogniti. Oblast je vedno sama režiserka prihodnih revolucij. [...] Ni dobrega v oktobrski revoluciji, to so kri in krutost in predvsem trd opomin. [...] Odpoved demokraciji in človekovim pravicam, spoštovanju življenja, ki je vedno del revolucije, je tako velika žrtev, tako visoka cena, da je ne povrne nobeno zadoščenje.«

Vsem prisotnim članom sodišča mora biti več kot očitna lažnost in propagandistična narava te moralistične izjave. V imenu reda, človekovih pravic, parlamentarne demokracije in morale, torej Dobrega, skuša torej obtoženi Grega Repovž poenotiti ljudstvo v strahu pred peklenščkom revolucije.

A Repovž proletariatu, ki revolucionarno zlo izvaja, ne priznava niti statusa človeka s svobodno voljo in lastnimi smotri. Ne! Obtoženi gre celo dlje od tiranije buržoazne države in njenih zakonov, ki enakost in svobodo, vsaj abstraktno, priznavajo vsem. Za Repovža so revolucionarni proletarci zgolj to, kar so za behavioriste psi! Aparati brez zavesti, ki pa jim je lastno, da se na zatiranje odzovejo z revolucijo. Edini vzrok zanjo so torej grehi vladajočega razreda in Repovž ga v pridigi svari, naj odrine proletarcem s svoje mize dovolj drobtinic, da se ta v lakoti ne bo vzdignil.

Pustimo ob strani dejstvo, da so obtoženemu tako ljube človekove pravice in demokracija same rezultat revolucije, kar je bolj zanimivo, je, da obtoženi, kljub temu da se izdaja za prijatelja izkoriščanih, celo za levičarja, delavsko Stvar pozna tako slabo, da ne ve niti tega, da v komunistični revoluciji odpoved človekovim pravicam in demokraciji nista postranska žrtev, temveč naš cilj. Kakor je zapisal Marx: »[T]ako imenovane človekove pravice niso nič drugega kot pravice člana občanske družbe, se pravi sebičnega človeka, od človeka in skupnosti ločenega človeka. V čem je liberté? [...] Gre za svobodo človeka kot izolirane monade. [...] Praktična uporaba človekove pravice svobode je človekova pravica privatne lastnine. [...] [P]ravica sebičnosti. Égalité [...]je zgolj enakost liberté, namreč: da imamo v enaki meri slehernega človeka za takšno na sebi temelječo monado. In sureté? [...] Varnost je zavarovanje sebičnosti meščanske družbe.« Človekove pravice so pravice človeka buržoazne družbe, ki namesto da bi človeka osvobodila religije, zagotavlja versko svobodo, namesto osvoboditev od privatne lastnine zagotavljajo svobodo lastnine, namesto osvoboditve od sebičnosti zagotavljajo njeno svobodo.

Stvar je jasna. Obtoženi Grega Repovž je res podlasica najslabše sorte. Grega Repovž je spoznan za krivega v vseh točkah obtožnice. Ne le, da prekupčuje z žilnimi opornicami, temveč delavskemu ljudstvu iz teh žil tudi pije kri. Ker pa ima obtoženi lepo dušo in ima rad vzvišene ideje vse do tedaj, ko bi jih bilo treba uresničiti, mu bomo z ozirom na njegove zasluge sodili v skladu z njegovimi lastnimi zahtevami. Dne 13. 4. 2018 je obtoženi v svojem pamfletu zapisal: »[...] [P]rav zato nas lahko skrbi – kako preprosto so vodljivi namreč že mediji, kaj šele mi vsi [...] Mediji zdaj želijo dajati vtis, da bodo nadzorovali lažne novice in propagando in jo razkrivali. Res, kako? Kako pa se bori proti propagandi? Pač ne s seciranjem, kar danes obljubljajo mediji, ampak tako, da se onemogoči razširjanje neresnic in laži. Pač ne moreš nastopati. Ker lažeš, si izločen. Vse ostalo spada med lepodušnost. Kliki in gledanosti so več vredni od normalnosti družbe. Tako ponavljajo laž [...] pa jih nihče ne ustavi ali odstrani.«

V skladu z njegovimi lastnimi zahtevami, kako ustaviti propagandni aparat kapitala in laži, obtoženega Grega Repovža v imenu delavskega ljudstva zaradi njegovih laži, izdajstva, širjenja sovražne propagande in kraje skupne lastnine ustavljamo in obsojamo na odstranitev.

Odstranitev naj brez odlašanja izvrši strelski vod.

Institucije: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

najs

Javim se za strelca v vodu.

Z soljo nad Povže, z kislino nad liberale.

kdo pa nas bo osvobodil od svobode?

je Muanis Sinanović napisal sodelavcem RŠ apel, ki ga velja v celoti ponoviti na tem mestu; ker ne le, da ste v celoti preslišali, kaj vam je povedal, počeli ste (in še počnete) ravno obratno: https://radiostudent.si/kultura/odprti-termin-za-kulturo/in-nazaj-k-desn...

kam pada radio študent. nekoč kvalitetna kritika, danes pa... žalost.

nekega zatona

ALO? A VI NE VESTE, DA JE REVOLUCIJA NEZAKONITA?

Somebody forgot to take their meds.

A new low of RŠ. Škoda dobrega medija za tako infantilnost, res

ni smešno. in je politično kontraproduktivno. tudi če RŠevci ne sprejmejo moralističnega argumenta o tem, da so prešli "mejo dobrega okusa", v tej satiri še vedno ne moremo ničesar. RŠ resnično pada. hkrati pa verjame, da je nosilec edine resne kritike. žalostno.

Odgovorna urednica javnega medija, ki ni zmožna prestreči in zaustaviti javnih pozivov k nasilju nad posameznikom z imenom in priimkom, naj odstopi! In s sabo naj z RŠ-a odvleče anonimni nasilniški vagon!

Odlično !!! It was about time ;)

Radio Študent se je vrnil! Fuck Repovž, fuck Mladina.

Je pot nazaj pot naprej?

Satura-skleda napolnjena z različnimi sadeži /da so satiro posebej negovali v rimski književnosti

Ja, tudi s satiro je mogoče opozoriti na anomalije, ki jih prinašajo tranzicije. Še poebej, ko liberalno demokratični sistem deluje netransparentno in ne želi ohraniti dobrega iz prejšnjega in ga nadgraditi z boljšim.

Čemu ta članek? Ste zdaj rumeni tisk?

Javno financirani, a sami sebi namen.
Ko pa ne znese, pa prosjačite naivne glasbenike,
da igrajo zastonj na metelkovi, ker so še
toliko idealisti, da verjamejo v RŠ kot ustanovo.

Kdo je zares neproduktivni zajedalec družbe?

Malo manj ghb-ja in groženj s postrelom,
škoda bi bilo, da se radio zapre zaradi
par shizoidnih đankijev.

Bruka.

skor že zgubu vero v vensko mladino SAM TOLE JE KR JAK BOOST, BRAVO BRAVO

hvala za to. ne se dat.

"Kot je poudaril Grega Repovž, je Mladina nujno rabila novega lastnika, da se je lahko zaščitila pred pritiski, ki jih je na medije izvajala takratna vlada Janeza Janše, rešitev pa je prišla z lastniškim vstopom KB 1909. Po njegovih besedah je s prihodom KB 1909 tudi lastništvo Mladine postalo transparentno, kar je v primeru medija ključno."

Zgodba z opornicami - KB 1909 je lasntik Mladine in družbe, ki je nad ceno prodajala opornice. Kaj ima Repovž s tem? Sploh mi ni jasno, tale odličen prispevek raziskovalnega novinarstva pa tudi ne razkrije ničesar faktičnega.

Zgodba z opornicami - KB 1909 je lasntik Mladine in družbe, ki je nad ceno prodajala opornice. Kaj ima Repovž s tem? Sploh mi ni jasno, tale odličen prispevek raziskovalnega novinarstva pa tudi ne razkrije ničesar faktičnega.

RAISE THE BANNERS, HOIST THE SAILS

Ko so prišli po Repovža, sem bil tiho. Nisem bral Mladine...
.
.
.

Repovž se more malo bolj držat tistega znanega reka: you don't shit where you eat !

Čista 10

Kdo bo naslednji?

V živo se javljam iz akvarija z morskimi psi, zato bom bolj kratek.

Pa gdo je ta Repovž? A je to tisti repovž, ki smo ga v osnovni šoli frcali v uhelj, da je bil ves penast, čeprav je v resnici podiral rekord v stoiciranju ? Jaaj jaaaj jaj jaaj...

Vseeno pa Repovž ni kar tako.

Med drugim je bil prvi novinar, ki je v živo poročal prek oceana, prvi, čigar oddajo so simultano prevajali v več jezikov, in takisto prvi, ki se je oglašal iz morskih globin, iz kačje jame ter med skokom s padalom.

Določil je tudi sedem čudes: piramide v Gizi, baziliko Svetega Petra v Vatikanu, pagodo Švedogan v Burmi, kitajski zid, indijsko grobnico Tadž Mahal, nabrežje Gangesa in njujorške nebotičnike.

Čestitke!!!

Škoda, da so iz legitimne kritike, naredili farso.

v vednost: pripravlja se javna peticija za odstop odgovorne urednice in urednikov redakcije, ki je to objavila. zgodile so se tudi prijave na organe pregona

ma nabijem i ove javne peticije i buržujske metode zastraživanja

buržpazne metode zastrašivanja > tankie metode zastrašivanja

morda v tvojih bolesnih fantazijah, ja

Zelo bi se čudil, če se ne bi kaka peticija naredila. To je to repovž levičarstvo, ko on lahko pizdi nad vsemi, ostali pač ne. Predlagam javno peticijo za zaprtje mladine in odstop repovža kot urednika. Prosim !

kaj pa so takega objavili ,kakšen odstop? Bebava peticija, ker je fiktivni strelski vod streljal nekakšno mnenje v nekoga, ki stalno enako strelja mnenja in je pravzaprav že mrtev kar sam se je ustrelil, pa to še ne ve, ja mrtev, kot so mrtve vse prodane duše, to je 99,99999999......%ljudi- kdo bo torej pisal peticijo- zombiji?

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness