O kvir vključujoči seksualnosti in menstruappih

Oddaja

Za novembrsko oddajo smo pripravile intervju s Carmo Gê Pereira, seksologinjo, raziskovalko, učiteljico in aktivistko s Portugalske, ki je gostovala na tednu ljubljanske Parade ponosa leta 2018. S Tejo O. se je pogovarjala o užitku, raziskovanju seksualnosti, privolitvi in kvir vključujoči spolni vzgoji. V drugem delu oddaje se bomo Antonija T., Anamarija Š. in Klara O. posvetile fenomenemu mobilnih aplikacij za beleženje menstrualnega cikla, t. i. menstruappom. Pogledale bomo, na kakšnih principih delovanja temeljijo in kaj njihova uporaba pomeni na ravni varnosti osebnih podatkov, s tem pa tudi na ravni nadzorovanja ženskih teles.

V ta namen na našem FB izvajamo tudi krajšo anketo, vabljene k sodelovanju: https://www.facebook.com/sektorzoddaja/

Vabljene_i k poslušanju!

***

For the November issue of Sektor F, we have prepared an interview with Carmo Gê Pereira, a sexologist, researcher, teacher and activist from Portugal, who visited Slovenia in the week of Ljubljana's Pride Parade 2018. She talked with Teja O. about pleasure, exploration of sexuality, consent and queer inclusive sex education. In the second part of the programme, Antonija T., Anamarija Š. and Klara O. will talk about the phenomena that are mobile applications for tracking menstrual cycles, i. e. menstruapps. They will look into what principles of operation these apps are based on and what their use means in terms of security of personal data, and thus also in terms of surveillance (and control) of women's bodies.

Tune in!

 

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Če je zastonj app, ste ve produkt. Torej jalova debata, kotlekaj.

Pritisk reprodukcije na vsakem koraku, kotlekaj. Plodne vs. jalove debat, who's to say which is which?

beli moški? slabi, al kako?

ne gre brezbebavih anglo fraz / v dveh vrsticah. to je npr. jalovo slo provincialke /ci nakladajo v ang... tu ni plodnosti uma...

kaj je s temi belimi moškimi narobe, no? nismo v ameriki.

Nihče ne pravi, da je kaj narobe z belimi moškimi per se, Rok, toliko smo menda bile jasne v oddaji in tudi ob kakšni drugi priliki. Se nam pa vseeno zdi sporno, da aplikacije, ki so namenjene ženskam oziroma naj bi bile namenjene ženskam v vsej njihovi raznolikosti, razvijajo izključno pripadniki enega spola in ene rase. Ne moremo izključiti možnosti, da to pomeni drugačno oblikovanje kategorij beleženja podatkov, način beleženja, vizualno podobo, ipd., predvsem pa vir informacij na podlagi katerega se oblikujejo predpostavke o tem, kako naj bi izgledal "normalni menstrualni cikel".

Hm kot prvo, te aplikacije razvijajo rumeni in/ali rjavi moski. Kot drugo, si jih lahko spisete same. Znanje imate.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.