Najslabša trash fotka in najslabši seks

Kulturna ali glasbena novica
5. 12. 2018 - 15.15

V Havani so kubanski umetniki poskušali organizirati protest proti novemu zakonskemu odloku, ki naj bi - po njihovih besedah - kratil ustvarjalnost in zaostril cenzuro v kubanski kulturi, poroča MMC. Posledično so oblasti v ponedeljek več umetnikov že pridržale. Protest, ki bi se moral odviti v ponedeljek, je naslovljen “Ne odloku 349”. Performerka Tania Bruguera je bila v ponedeljek že aretirana in nato izpuščena. Ob vrnitvi pred ministrstvo za kulturo je v primeru ponovne aretacije napovedala tudi gladovno stavko. Krajše pridržanje je pogost ukrep vlade proti demonstracijam na Kubi. Odlok 349 je eden prvih zakonodajnih ukrepov novega predsednika Miguela Diaza-Canela. Proteste v obliki performansov in drugih dejavnosti kulturniki na stopnišču pred ministrstvom načrtujejo še za cel teden.

 

Znani so finalisti Najslabše spolnosti v fikciji. Nagrada se vsako leto podeli najslabšim scenam spolnosti v nepornografski, neerotični fikciji. Med letošnjimi finalisti najdemo Harukija Murakamija, Jamesa Freya, Gerarda Woodwarda, Majorja Victorja Cornwalla, Juliana Gougha, Luka Tredgeta in Williama Walla.

 

V domačih novicah se obračamo predvsem na področje brezplačne kulture. Če se vam ne da na Animateko, lahko filme od danes naprej brezplačno gledate na študentskih filmskih večerih Podiplomske šole ZRC SAZU. Danes ob 19. uri se bo odvil prvi, v študentski sobi PŠ ZRC SAZU na Novem trgu 2 v prvem nadstropju. Gledalo se bo Anderssonov film Golob, ki je sedel na veji in razmišljal o življenju. V sklopu cikla Rogumentary pa lahko v Živko Skvotcu v Tovarni Rog danes ob 20-ih gledate dokumentarni film Calabria, ki mu bo po ogledu sledil pogovor prek Skypa z avtorjem, Pierrom-Françoisem Sauterjem.

 

Fotografski navdušenci s smislom za trash estetiko imate do 8. decembra še zadnjo priložnost sodelovanja na razstavi trash fotografije v prostorih Špajza v Slovenj Gradcu. 8. december je namreč skrajni rok za oddajo fotografije na natečaj za najbolj trash fotko, ki ima le tri pogoje: fotografija mora biti posneta v Slovenj Gradcu oziroma med Uršljo in Pohorjem; star moraš biti manj kot 30 let in mora biti čim bolj trash. O natečaju in vzgibih za njegovo realizacijo smo govorili z Andražem Časom:

Izjava.

Društvo MAD prvič organizira tak natečaj v sodelovanju z MKC Slovenj Gradec. Čas nam je razložil tudi potek natečaja.

Izjava.

Svoje slovenjgraške trash fotografije lahko pošljete še do 8. decembra.

Izjava.

 

Toliko o brezplačnih dogodkih. Tisti, ki bi za svoje kulturno delovanje radi dobili finančna sredstva, poglejte na stran Asociacije, kjer se odpira Priložnost za dramaturge – Prešernovo Gledališče Kranj razpisuje natečaj za Grün-Filipičevo priznanje za dosežke v slovenski dramaturgiji. Do 21. januarja pa so še odprte prijave Ministrstva za kulturo za enoletne projektne razpise za leto 2019 na področju intermedije, ki letos prihaja v obliki delovnih štipendij v višini 6.000 evrov.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Hej, Pia?
Imamo pri nas tudi pod obvezno opremo odsevni jopic, ne?
Dobivam obcutek, da se nas ta scena tice.
Bi se znalo zgodit, kaj menis?
Joze ze rise primeren band desinee.

Pa super bi bilo, ce bi se dalo zraven vrstico o dedovanju pripet, pa eno na nadzor.
Te dve sta vazni!

Ce pa vanjo se Diarejo vpnemo, damo lahko mogoce Lavricu svetovno slavo. Zasluzil si jo je.

Tovrstni komentarji so bolš kt pol noveješe slovenske poezije! Keep it up!

Da bi lepa misel pognala povsod, kjer se ti noga tal dotaknila, drzavljanka Mateja!

Bosa noga, kakopak, kajti časi res niso preveč izobiljitirujoči.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness