1. april / 2049

Oddaja

Bauer: V praznem teku časa, ki ni tako osovražen kot pri Debordu, intelektualci zažigajo fotokopirce, vlamljajo v trgovine in se spontano – kakor ribe v scalnici, kakor hobotnice v vodi marsejskega pristanišča – gredo sholastične ali ksenosholastične razprave, ki se morebiti res vrtijo v krogu, a so ti krogi vsaj začarani ali pa gre celo za »kvadrate in sfere, stožce, sestavljene iz vrtečih se spiral, ki se križajo pod različnimi koti«.

Krašovec: Sprememb, ki ločijo glavonožce od prednikov, se naj ne bi dalo pojasniti s klasično evolucijsko teorijo, saj so prehitre in predrastične, tako da naj bi hobotnice shekali virusi iz vesolja, ki naj bi jim dali tudi pri drugih vrstah neznano možnost editanja lastnih genov. Če je to vsaj približno res, so glavonožci po načinu delovanja inteligence bližje tehnologiji kot ljudem.

Kolar: Najstarejši ostanek fosilne dobe je kup premoga, ki se nedotaknjen nahaja na zapuščeni železniški postaji Hrabal v Čilu (na relaciji Fujento-Hrabal-Salgado de Romanella). Star je 162 let. Spomeniško so ga zaščitili leta 2032.

Artwork: Kladnik & Neon

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Pričakujem ogromno.

šala

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.