KSEVT - Kulturno Središče Evropskih Vesoljskih Tehnologij

Oddaja
3. 9. 2012 - 20.00

Foto: Boštjan Taco

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Dobra oddaja - odlična

hvala, trudimo se:)

prav zanima me, kdo bo mel jajca zavpit, da je cesar nag...

@DINO... ti ostajas zgolj na ravni brezjajčne provokacije, kajne?

sorry to see you completely miss my point, madam

And the point is ?

da se vse, kar se ocita slovenski politiki, lahko ocita tudi kulturi. da se po drugi strani orodja, uporabljena za kritiko procesov v politiki, ne uporabljajo za kritiko procesov v kulturi. (najbrz zato, ker slovenska kulturna srenja ocitno ne zmore preseci dvojnosti svoje funkcije.) da se mi zdi to korenit problem in da mi je obstoj taksne dvolicnosti nadvse fascinanten. preseneca pa me naivna in enoznacna interpretacija mojega komentarja kot provokacijo, saj tukaj sploh ne gre niti za ksevt, kaj sele za zivadinova samega. predvsem me zanima, kako kulturna gerontokracija zlorablja obstojeco infrastrukturo, kako dusi obstoj in nastanek neodvisnega razmisljanja v podmladku, kako reducira znanost na hiso eksperimentov za odrasle in kako se temeljni problemi sodobnega kulturnega delovanja uspejo neopazno maskirati s pomocjo kapitala. skratka, mislim, da je tem za pogovor obilo. vprasanji sta edino – ali obstaja kdo na tem podrocju, ki je uspel uiti enoumju, in – ali bomo dovolili, da ta pogovor ostane na skromni ravni komentarjev spletne strani radia student? super oddaja drgac. lp

and the answer is : Švica nas bo potolkla, tako ali drugače?

No, to je pa že bolj konkretno (sicer nč ne štekam ampak ziher je kul)

@Dino... Mišljeno nič (p)osebnega. Zgolj opazka, da se mi je zdel tvoj prvi komentar ne tič ne miš, napeljevanje njegovih bralcev k ugibanju, kdo bi bil v tvojem umevanju lahko goli cesar, pa provokativno. Na srečo je še ena provokacija razblinila meglo... Hvala za vsebinsko dopolnilo.

ja, se strinjam, pomanjkanje resnične kritike kulture in kulturna gerontokracija sta velik problem, vendar mi ni čisto jasno, zakaj je to omenjeno pri tem prispevku, verjetno zaradi besede kultura v naslovu, saj je ksvet med drugim npr. predviden tudi za doktorsko rezidenco ljudi med 25 in 35 let, torej mladih, živadinovovo delo v celoti pa je eksemplaren primer radikalne kritike kulture in umetnosti. vendar pričujoči problem dvoličnosti ni pereč le v kulturi, ampak tudi in posebej v sodobni umetnosti, kar je sicer refleksija prvega oz. je in prvo in drugo seveda povezano s tokovi in logiko kapitala, ampak vseeno to treba posebej omeniti... ne mislim pa da problem ostaja le v okvirih komentarja na rš strani, saj se o tem tudi piše v medijih, sicer niti približno dovolj, taki posegi so pre izjeme kot pravilo.. konkretno na RŠ-u o umetnosti in kulturi s pomočjo 'orodij, ki se uporabljajo za kritiko procesov v politiki' odlično piše andrej pezelj in tudi nekateri drugi sodelavci kulturne redakcije. rezultat je ta, da smo do zdaj imeli kar nekaj pritožb na andrejeve prispevke - tako s strani umetnikov kot strani inštitucij (škuc, msum..) - češ, ne spodobi se tako pisati o teh rečeh.. no, bomo pač tako pisali še naprej, čeprav se ne spodobi.

Vpišeš "Andrej Pezelj" in dobiš pet omemb: prispevek o Levih, nekaj matematičnega, odlično Slabbo oddajo, gornji komentar in nekaj, da počne skupaj z drugimi. Skratka, na tem sajtu ni najti prispevkov, na katere bi se lahko kdo pritožil. Kje so ti prispevki? Da jih preberem. Hvala

žal nam še ni uspelo prenesti stare prispevke oz. sinhronizirati ta izkalnik s staro spletno stranjo, tko da zaenkrat lahko prejšnje andrejeve prispevke najdeš tukaj:

http://old.radiostudent.si/user.php?op=userinfo&uname=Andrej%20Pezelj

<b></b>

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness