Radijska pustolovščina

Počitniške delavnice Radia Študent

Na Radiu Študent v sodelovanju z Mestno zvezo prijateljev mladine – Ljubljana letos organiziramo počitniške aktivnosti za otroke in mladino. Z otroki in mladino bomo na delavnici »Radijska pustolovščina« raziskali skrivnosti radia in se naučili radijskega govora ter radijske tehnike, spoznali pa bomo tudi različne novinarske prijeme – od intervjuja do poročanja –ter imeli priložnost izbirati glasbo, ki se bo vrtela na radijskih sprejemnikih. Zadnji dan delavnice bomo nova znanja pokazali v radijski oddaji, ki jo bomo skupaj izvedli v živo na radiu!

Delavnice so zasnovane za dve starostni skupini (od 7. do 11. leta in od 12. do 16. leta), pri čemer bo izvedba prilagojena glede na starost učencev. Vsekakor pa so namenjene vsem, ki se želijo soočiti z zanimivim izzivom, pridobiti novo izkušnjo in se skozi igro, zvočne zgodbe ter lastno kreativnost seznaniti z radiom s povsem novega, svežega zornega kota. Poleg tega se bodo prisotni na delavnici lahko odločali med posameznimi področji radijskega dela ali pa se preizkusili na več različnih področjih – od govora do izbiranja glasbe.


Delavnice bomo izvedli v dveh terminih:
1. ZA MLADOSTNIKE: od 12. do 16. leta starosti
Mesto izvedbe
: Radio Študent, Svetčeva 9, Študentski blok XIV (14)
Čas izvedbe: ponedeljek – petek od 9:00 do 13:00 ure
Cena: 60,00 EUR
Termin: 17.7. do 21.7.2017


2. ZA OSNOVNOŠOLSKE OTROKE DO 5. RAZREDA
Mesto izvedbe
: Radio Študent, Svetčeva 9, Študentski blok XIV (14)
Čas izvedbe: ponedeljek – petek od 9:00 do 13:00 ure
Cena: 60,00 EUR
Termin: 21.8. do 25.8.2017

Za prijavo izpolnite obrazec in ga skeniranega s podpisom pošljete na naslov: mirna.berberovic@radiostudent.si ali po pošti na naslov: Radio Študent, Svetčeva 9, 1000 Ljubljana
Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na istem e-mail naslovu oz. na številki +38612428810.

Zavod Radio Študent je že vse od svojih začetkov leta 1969 izvajalec neformalnih usposabljanj na področju vseh novinarskih zvrsti v okviru svojih 4 uredništev (Aktualno-politična redakcija, Redakcija za kulturo in humanistične vede, Glasbena redakcija in Univerzitetna redakcija, od leta 2014 tudi Znanstvena redakcija) in svojih dveh programskih služb (Služba za napovedovanje in Tonsko-tehnična služba). Od leta 2014 neformalna radijska usposabljanja izvajamo na letni ravni, tako za novinarske pokliče, kot za radijske napovedovalce in tonske tehnike. Veliko izkušenj imamo tudi na področju dela z otroki in mladino, saj smo radijske delavnice izvajali že v preteklosti. Sodelovali pri vzpostavitvi šolskih radijskih postaj na OŠ Nove Fužine v Ljubljani - »Radio Fužinc« in pri Zavodu CIRIUS v Kamniku. Več krat smo tudi že izvajali enodnevna vodstva po radiu za osnovnošolske otroke, kar lahko vidite na spodnjih fotografijah.