Namenitev dela dohodnine kot donacije za Radio Študent

Poslušalke in poslušalci, podpornice in podporniki,

tudi letos lahko del dohodnine kot donacijo namenite Zavodu Radio Študent in pripomorete k nadaljnjemu obstoju in razvoju našega radia.

1. Izpolnite spodnji obrazec tako da vanj vnesete svoje podatke ter v stolpcu "odstotek" označite višino dohodnine, ki jo želite nameniti Zavodu Radio Študent (seveda upamo na maksimum, 0,5 %).

2. Obrazec, ki se vam bo prenesel, pošljete po pošti ali pa osebno odnesete na Finančni urad Ljubljana (naslov najdete na obrazcu), vendar najkasneje do konca decembra.

3. Če ste obrazec poslali na FURS že v preteklih letih, potem obrazca ni potrebno pošiljati še enkrat, saj je namenitev dela dohodnine kot donacije za Zavod Radio Študent pri davčnih organih že zabeležena in bo upoštevana tudi pri dohodnini za leto 2019.

Donacija za vas ne predstavlja stroška, saj gre ta del dohodnine sicer neposredno v državno blagajno. Z donacijo pripomorete k ohranitvi radijskega programa RŠ, vrelca mladosti RŠ skozi vsakoletno usposabljanje novih sodelavcev ter nadaljevanje glasbene in kulturne produkcije RŠ.

Ime:

Priimek:

Ulica in hišna številka:

Pošta:

Davčna številka:

Pristojni finančni urad:

Srčna hvala za vso podporo v 2019. Ostanite z nami!

V primeru morebitnih vprašanj glede donacij iz dohodnine lahko pošljete email na finance <afna> radiostudent.si

* Vnos podatkov je potreben zgolj za generiranje obrazca. Podatkov ne hranimo. Stran tudi ne uporablja piškotkov.

Namenitev dela dohodnine kot donacije je razvidna na vaših vsakoletnih Informativnih izračunih dohodnine, ki jih pošlje FURS. Podatki o donaciji in prejemniku se nahajajo na Informativnem izračunu pod delom "Obrazložitve" v zadnjih odstavkih tega dela. Če je tam že zapisan Zavod RŠ kot prejemnik, potem imate donacijo za Radio Študent že urejeno.