Clemens ali kako napisati tekst

Clemens ali kako napisati tekst

Oddaja
18. 10. 2016 - 8.30

V današnji ediciji Žilave govedine se odpravljamo na motivacijsko potovanje, ki vam bo dalo zagon za nova doživetja, uspehe in vam pokazalo luč na koncu tunela pri iskanju smisla obstoja, brez gospodovdanskih obvez in pridig o čudežu in svetosti življenja. Čista prava motivacija, že navsezgodaj.

Za Klemena Mramorja, alias Clemens, najbrž poslušalci Radia Študent, ki se na torkovo jutro niste povsem slučajno znašli na frekvenci 89,3, no najbrž zanj še niste slišali. Edina možnost je, da vas je lani morebiti zaneslo na program nacionalne televizije, ko je potekala Ema, torej šov kjer izbiramo kdo bo tokrat spušil v imenu naše očetnjave. No, lani se je Clemens predstavil na Emi s komadom Mava to.

Ampak danes imamo na tnalu ne-evrovizijski komad. Žvečimo skladbo Vse bo kul (vsaka podobnost z naslovom Mava to je zgolj naključna). Vse bo kul je nedvomno premišljen komad. Ker nekdo, ki nebi dobro premislil, tovrstne lirične mojstrovine preprosto ne bi mogel preliti na papir.

Ponovno se z zdravo dozo sentimenta oziramo na nauke lanske sezone – ključna poteza pri širjenju svojega poslušalstva je apel na čim širšo skupino ljudi, logično. In zdaj – kaj je tematika, ki se dotakne slehernega srca? Vsi se kdaj pa kdaj ne počutimo najbolje, kaj nam ne uspe, pademo izpit, zbeži nam hišni ljubljenček, zjutraj ne vžge avto, nevem, you name it. In tu kot zvočna terapija nastopi komad Vse bo kul, ki apelira na vse možne tegobe z nizanjem klišejskih motivacijskih fraz. Seveda vse to pospremljeno s čisto, neokrnjeno in absolutno premočrtno klavirsko pop matrico, ki katarzični hook doživi ob refrenu. In to, v naši Sloveniji, pač prođe. Sej veste, ker fant lepo poje.

Dragi poslušalec, Vse bo kul.

 

In še naša končna rubrika, torej Vox populi – s kakšnimi črkami se je komad Vse bo kul zapisal v Podalpska srca?

 

KLARA pred 4 dnevi

ta je bres mej cool

Boštjan pred 5 meseci

Za mene ena boljših slovenskih pesmi

Gregor pred 9 meseci

Super kakovostna glasba!!!

Ciril pred 10 meseci

Dober hakl!!!

 

Ciril se že zaveda, kako pop deluje. Dragi poslušalec, sedaj si tako motiviran, da....

 

Lahko podiraš gore, začneš revolucijo, tečeš s škarjami... Pa kaj, če trave ni, tut to se zgodi, en čik si raj pržgi. Ne jebi pet posto... ne jebi ne jebiiii, budilka ti zvoni... zvoniii zvoniiii, raj vrž jo tja v kot.... u kot, u koooot, raj bot še mal komot... komooooooooooooooot!

Hookali vas ne bomo, ker to ni naše poslanstvo. Spisano v petih minutah. LP

Tudi tokrat sem govedil Lovrenc.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.