Biti ali nastopati

Oddaja

V četrtek zvečer je v Mestni galeriji Ljubljana potekala otvoritev razstave Ulay: Jaz drugi, ki zajema dela iz umetnikovega osebnega arhiva. Otvoritev je pospremil tudi istoimenski umetnikov performans. Razstava je vključena tudi v KUL abonma, kar je na razstavo pripeljalo tudi nekaj dijakov. Tako sva se bolj poglobili v performans in stik dijakov z njim.

 

S performans artom se dijaki ponavadi seznanijo pri pouku umetnostne zgodovine, pa še to zgolj, če se profesorici to zdi pomembno ali če so na gimnaziji, kjer imajo ta predmet. Ostali se z njim morda srečajo po naključju. Dijaki se ob prvem srečanju s performansom zgražajo - zdi se jim nenavaden, bizaren in sprva nerazumljiv. Zdi se jim tuj, zakaj bi se na primer človek samopoškodoval zavoljo umetnosti?

 

Aktualno-politične oznake: 
Avtorji: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

to je vse kar znate napisati o razstavi Uley-a?
kdo je hodil po kitajskem zidu skupaj? in kdo je potem tožil Marino Abramovič? kje je Marina? v New Yorku. še vedno dela. zakaj klicati v LJ Uleya in yakaj klicati v Atene Marino?
ste videli njen poslednji performans?
ste morda vedeli kako dela s skupinami ljudi na svojem posestvu?
in kdo je potem ta navaden dijak - MATIJA PUŠNIK? ki govori o mostovih dialoga, nekdo ki je povabljen na TED x gimb, ta človek ki je mož besede, ki nekaj idealnega zna pisati o Kitajski - nekdo, ki se rad povzpne na ramena velikanov?
hja. če si mlad si pač mlad po srcu. če si naiven si še vedno naiven. to mladost pač je - NAIVNOST.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness