PROSTOVOLJNO, A NE ZASTONJ!

Oddaja
23. 1. 2017 - 0.00

Prva oddaja, ki jo pripravlja Ljubljanska mreža info točk - L'mit.

Oddaja bo na sporedu vsak 2. in 4. ponedeljek v mesecu.

Oddaja je namenjena aktualnim temam s področja mladinske problematike in zbira informacije za vse tiste, ki vas zanima - delo, štipendije, natečaji, prostovoljstvo, zabava.

V prvi oddaji govorimo o Evropski prostovoljni službi. Mladi od 17 do 30 leta lahko prostovoljno delo opravljajte v državah Evropske unije ali izven njenih meja. Programa se lahko udeležite za najmanj 2 tedna in največ 1 leto.

Program EVS krije brezplačno bivanje v tuji državi, prevoz, prehrano, tečaj tujega jezika ter manjšo žepnino. Poleg tega mladi pridobite učne izkušnje s področja, ki vas zanima ter prispevate k razvoju lokalne skupnosti v kateri bivate.

Za udeležbo na programu EVS ne potrebujete nobenih izkušenj, vse kar morate storiti je, da na Evropskem mladinskem portalu najdete Bazo vseh akreditiranih organizacij, v katerih lahko opravljate EVS. Projekt lahko najdete med že razpisanimi ali pa kontaktirate organizacijo, ki je pritegnila vašo pozornost in z njeno pomočjo sestavite projekt, ki bi se ga želeli udeležiti.

Špela Gale, ki je prostovoljno delo opravljala na Sardiniji in Maja Drobne, ki ga je opravljala v Franciji, sta nam v oddaji opisali svojo izkušnjo prostovoljnega dela ter povedali, da je EVS priložnost, ki ti omogoči, da svoje potenciale razvijaš tekom prostovoljnega dela ter tudi po prihodu domov. 

Aktualne novice:

- Filmski festival za mlade FILM NA OKO išče vodjo odnosov z javnostjo in promocije. Rok prijave do 28.1.2017.

- Mladinski svet Slovenije je objavil razpis za najboljšo diplomsko nalogo oz. magistrsko nalogo s področja mladih v letu 2016. Nagrada za najboljše magistrsko delo po bolonjskem sistemu in diplomo po starem sistemu je 400 eur bruto, za diplomsko delo po bolonjskem sistemu pa 300 eur bruto. Rok prijave do 17.2.2017.

- Do konca januarja so odprte prijave za 5-mesečno plačano pripravništvo pri Evropski komisiji.

- Društvo Škuc vabi k sodelovanju pri projektih Muzika na starem trgu, Teater v galeriji in pri ustvarjalnih delavnicah za otroke in mlade. Rok prijave do 31.3.2017.

Več novic na.

www.lmit.org

 

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness