Teden "Svobodne Univerze"

Teden "Svobodne Univerze"

Okrogla miza, intervju ali pogovor
16. 4. 2013 - 18:00

Teden Svobodne Univerze, ki se je pričel včeraj in se bo končal v soboto, je širša protestna akcija, ki so jo pripravili študentje in profesorji številnih fakultet in akademij Univerze v Ljubljani. Pravijo, da so serijo javnih dogodkov, predavanj, okroglih miz, umetniških intervencij itd. pripravili zaradi onemogočenega normalnega delovanja slovenskih javnih univerz in realne grožnje njihovemu obstoju. Z njo želijo odločno opozoriti na politiko uničevanja javnih univerz, ki so potisnjene v nevzdržno situacijo, ko lahko preživijo le še ob uvedbi šolnin, odpuščanju predavateljev in še dodatnem poslabšanju že tako skrajno težkega položaja prekernih delavcev na univerzah. Teden Svobodne univerze je s sklepom podprl senat Univerze v Ljubljani, soglasno pa jo je podprl tudi Študentski svet Univerze v Ljubljani. Prisluhnite pogovoru s Piko Založnik, aktivno sodelujočo v okviru Tedna Svobodne Univerze.

Splet: http://svobodnauniverza.si/

Memorandum za javno univerzo: http://www.ipetitions.com/petition/su/

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Sporočiti želim le popravek in opravičilo - v torek 16.4.2013 se je odvila okrogla miza z naslovom "Položaj nepedagoških delavcev in delavk na univerzi". Zaradi različnih informacij o terminu dogodka sem ga na žalost zgrešila in posledično tudi v etru rekla, da je odpadel.
Poziv za solidarnost in enotnost s strani nepedagoških delavcev lahko preberete na strani http://svobodnauniverza.si/2013/04/polozaj-nepedagoskih-delavcev-in-dela..., predstavljen pa bo tudi na Akademskem zboru Svobodne univerze.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.