FLUKSUZ 1, DEL

Oddaja

Društvo cinikov predstavlja radijski strip Fluksuz oziroma družinski zakonik: 1. del

Ta kratka zgodba oziroma strip je namenjen profesorju in alkohologu Ramovšu, ki je napisal dve teoretski knjigi na temo alkohola in družine. Skratka, strokovnjak za heteroseksualno družino. Seveda pri nadaljevanju ne gre za teoretsko 'zgodbo', ampak za fikcijo. Njena intenca ni niti zagovor niti kritika družine in alkoholizma. Gre zgolj za deskriptivno opisovanje.

Prolog: sprejem družinskega zakonika leta 2020. Na oblasti je bila Avantgardna Pravda.

Začne eden od protagonistov zakona, imenovan Kliker. Govori Fluksuzu: Sedeli smo na sončnem predelu 'Igerr castla' leta 2020 z Heydrichom in Göringom. Hitler in Himmler sta bila na drugi strani terase. Pili smo šampanjec. Ti – Fluksuz - si odšel pijan do Hitlerja in ga pripeljal do naše mize. Takoj si ga začel provocirati. Vprašal si ga, gledajoč aristokratke od velikih industrialcev v vzhodni Sloveniji in dejal. Fluksuz: 'Ali tudi za nedegenerirane aristokratke velja prepoved kontracepcije? (kontradiktorno vprašanje: za degenerirane – fizično zdrave, vendar mentalno neuravnovešene – ki jih pač zaradi statusa niso mogli sterilizirati ali vključiti v program T4, je veljalo obratno: za njih je kontracepcija zapovedana! (enako seveda velja za moški spol pri tem vprašanju, da ne bo pomot)). Heydrich in Göring sta se smejala, Hitler pa je namrščeno molčal.

Odgovoril je Göring: Formalno da, vendar se v tako visokih krogih to ne zahteva!

Kliker: Hitler seveda do mize ni prišel zaradi tega, čeprav si ga ti pripeljal, Fluksuz. Vprašala sva, če se zaradi 'državne varnosti družinskih podatkov' odstraniva od mize, vendar je Heydrich dejal, da ne. Takrat sem prvič slišal teorije o 'dvofaznem preboju na družinski fronti'. Heydrich je o dvofaznem preboju družinske zakonodaje govoril takole: 'Prva faza je 'Frontier', kar pomeni 'preboj linije' v heteroseksualnost in strateško osvojitev prostora brez homoseksualnosti. Ta faza je nedolžna in ima relativno malo ekscesov. Po prvi fazi pa sledi neklasičen del družinske strategije, 'Groundier': 'vpad high-tech desadovske avantgardne struje iz Kozjanskega in Savinjske doline v prostor'.

Izpostavil je psihološki moment, govoril je sledeče: Za 'Frontier' je značilno, da bodo homoseksualci obravnavani 'zgolj kot družinski sovražnik'. V kolikor so homoseksualci napadeni od sovražnika, to še vedno nekako lahko osmislijo in ga bodo ponekod celo razumeli (recimo v Mozirju). Ob drugi fazi, torej vpadu ADSS-a v prostor, pa v igri ne bo nobenega 'uniformiranega družinskega sovraštva', ampak zgolj užitek skozi izživljanje nad vsem mogočim, kar je naravnano proti 'naravni družini'. To je toliko težje osmisliti in bo sejalo 'psihološko devastacijo proti-družinsko zasužnjenih homoseksualcem'. Nekaj tega je bilo vneseno tudi v podčlene zakona K-237 iz leta 2019.

Kliker: Ob tem smo pili šampanjec in 'se delali', kot da se menimo najbolj normalne stvari na svetu!« 

Konec prvega dela radijskega stripa Fluksuz. V naslednjem delu sledi pogovor z nuno Luno in predavanje Klikerja ljudem iz Mozirja in Kozjanskega. Čez eden teden v jutranjem programu Radia Študent!  

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness