10. del radijskega stripa torba smrti

Oddaja
9. 12. 2016 - 10.15

10. del srtipa torba smrti - del iz posnetka

Ni več sedel na zatožni klopi(Opičji Pizdun), ampak je hodil sem ter tja od ene do druge stranice dvorane vzporedno z mizo sodnika. To mu je sodnik dovolil. V roki je imel Chivas regal s kodeini, pripravili pa so mu tudi kavo. Še vedno je imel zatemnjena očala, poleg tega pa je kadil cigarete, kar sicer ni bilo legalno, vendar je sodnik tudi temu ugodil. Hoja sem ter tja po ravninski stranici je že oznanjala obsesivno-kommpulzivno motnjo.

Začelo je se dogajati ravno to, česar se je Doktor Žižkova najbolj 'bala', vendar je bila to že peta ura zaslišanja (mediji so bili že vse-prisotni, saj se je izvedelo, da se noter dogaja 'Blockbuster', ne pa neka satira v zvezi s  Patrio.) Wannsse, je dejal tožilec. Sledilo je ponovno retorično vprašanje, ki pa je v sebi imelo tudi odgovor. Med hojo od stranice do stranice, je dejal: nikoli nisem omenil Wannseja v noveli!

Tožilec je odvrnil: vendar ste omenjali Heydricha!

Opičji pizdun je nadaljeval: Mislite, oziroma rezomirate o tem, kako sta se Heydrich in Stalin ljubila z belorusko farmacevtko v noveli? (smeh v dvorani).

Nato je še govoril naprej govoril Opičji pizdun: Wannsse konferenco, če se ne motim, je zares vodil Heydrich, vendar ne zmorem misliti vaše 'argumentacijske logike' pri temu. To je bilo leglo nekaj lunatikov, medtem ko se je večina na konferenci zgražala idejam. Predvsem tistih, ki so jo vodili. Kdo je bil pomočnik, je vprašal?

Tožilec je odgovoril: kolikor vem, Adolf Eichmann.

Kot legalist torej odgovorite (OP): ali je bilo legalno, da ga je Mosad ugrabil, ali ne?

Na tem mestu je sodnik prekinil debato s sledečim stavkom: ne bom vam več dovolil zgodovinskih argumentov oziroma jih bom blokiral, saj so nepomembni in ne-relevantni za diskusijo. Opozarjam vas še enkrat, da bodo nadaljnje vsi takšni argumenti blokirani oziroma zavrnjeni. Na koncu vendar ni bil obsojen.

V naslednjem petkovem jutranjem programu sledi zadnji del radijskega stripa Torba pisatelja, v katerem se opičji začne izgubljati.

Aktualno-politične oznake: 
Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.