12. 9. 2013 - 12.00

Vsi smo izgredniki: od Metelkove do Bukarešte

Audio file
Vir: Lastni vir

Vsebina: O kampanji proti rudniku zlata v Romuniji, o 20. obletnici AKC Metelkova in o represiji nad vstajniki

_______________________________________________________

SVOBODA ZA VSTAJNIKE!

V torek, 10. septembra 2013, so sedem fantov, ki so sodelovali na vstajah v Mariboru, zaradi „sodelovanja v skupini, ki je bila „nasilna“, obsodili na sedem mesecev zapora. Ta obsodba ne more biti presenečenje, saj sodstvo ni prvič pokazalo na čigavi strani je. V globoko razredno razklani družbi je tudi sodstvo, kot del represivnega aparata države, orodje v rokah vladajočega razreda, s katerim po potrebi pomirijo razjarjeno ljudstvo in ohranjajo gnili socialni mir ali pa brez milosti in v poduk vsem ostalim ostro kaznujejo vsakega, ki se je tej krivični razporeditvi moči pripravljen zoperstaviti.

Bizarno logiko, po kateri se na zapor obsodi ljudi, ki so se bili prisiljeni upreti kriminalnemu delovanju oblasti, razlaščanju, ropanju skupnega bogastva in uničevanju naše prihodnosti, je potrebno odločno napasti. Zato izražamo polno solidarnost s sedmerico obsojenih in z vsemi ostalimi, ki so tarče represije. Na tem mestu še enkrat ponavljamo zahtevo, ki smo jo v izjavi podali decembra 2012:

„Zahtevamo konec sodnega in medijskega preganjanja ter odpis vseh kazni, ki so jih ljudje zaradi sodelovanja na protestih že prejeli.“

Ne smemo pozabiti, da zadnji primer ni edini primer represije nad vstajniki. Številni posamezniki so že prejeli visoke denarne kazni zaradi delovanja na vstajah, številni so bili žrtve policijskega nasilja in ilegalnih posegov v njihove svoboščine (odvzem DNK vzorcev in prstnih odtisov, nadzor in preiskovanje), hkrati pa so številni zaradi delovanja na protestih še vedno v takšnih in drugačnih policijskih in sodnih postopkih. Potrebna je brezpogojna solidarnost z vsemi, ki so se znašli pod pritiski policijske države, ki v končni instanci ne brani nič drugega kot kapitalistično ureditev in interese tistih, peščice, ki od izkoriščanja in razlaščanja večine največ profitirajo.

SVOBODA ZA VSTAJNIKE!

UKINIMO VSE ZAPORE!

KONEC POLICIJSKI DRŽAVI!

 

Anarhistična pobuda Ljubljana

12. september 2013

Dodaj komentar

Komentiraj