Veznik

Oddaja
17. 11. 2016 - 10.10

Staš Vrenko je 30. septembra 2016 v okviru festivala Sonica, ki ga organizira ljubljanski MoTA, javnosti z nastopom, v katerem so sodelovali Aleš Hieng - Zergon, Blaž Božič - Boško, Jaka Berger - Brgs, Vitja Balžalorsky - Vitica, Nina Farič - Kikiriki in Samo Pavlica - Linč, predstavil svoje delo Veznik, ki je nastalo v koprodukciji ljubljanskega Laboratorija za znanost in umetnost Ljudmila in Zavoda Projekt Atol.

Iz besedila kuratorice dela Lenke Đorojević: Veznik je interaktivna zvočna postavitev šestih električnih instrumentov / modularnih sintetizatorjev, namenjenih proizvajanju, procesiranju in oddajanju zvoka. Vsak posamezen modularni sintetizator vsebuje deset multi-funkcionalnih modulov, med drugim sprejemnik, oddajnik, sampler ter klaviaturo. Sintetizatorji so zasnovani hibridno, in kot taki združujejo in omogočajo vporabo analognih in digitalnih tehnik sintetiziranja zvoka. Električni instrumenti, izdelani posebej za ta projekt, izvajalcem omogočajo manipulacijo in ponovno emitiranje zvoka, zajetega preko radijskih sprejemnikov. Za več: - VEZNIK -

Še ne dva meseca kasneje imate Veznik priložnost slišati tudi v četrtkovem jutranjem programu. Zasedbo, ki je v vmesnem času marljivo vadila (pomežik), bodo sestavljali štirje: Brgs, Vitica, Boško in Linč. Garantirano bo hrupna!

Jupi!

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Aaargh, vi na RS pa res ne marate poslusalcev oz. samo gluhi/nezainteresirani/hiper_high_tollerance!!

Keep it on! (late hours..Even later..)

Yeah pubeci! Super je blo! Ps. Za komentatorja Kpiti-ja zgoraj: tudi mi, ki to maramo, smo poslusalci. In smo zelo zainteresirani, imamo pa nadnaravno toleranco do zvoka, in SAMO do zvoka...Tak, da, take your sensitive whining somewhere else!

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness