Naj Tolpe bumov 2012

Naj Tolpe bumov 2012

Oddaja
29. 12. 2012 - 20:00

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Vsekakor gre vsa čast naboru naj naj 2012 in subjektivna mnenja tu nimajo prostora. Zelo objektivno mnenje pa je, da album skupine Barely Modern ne spada v ta seznam. Plata je vrhunski indie rock izdelek(tehnično, zvočno, super feeling...), žal pa se vse podre pri izvirnosti, avtentičnosti. A nihče ne sliši očitnih plagiatov, kopij Dandy Warhols, Jet, itd? Vsaj štirje komadi na plati nimajo samo 4, ampak ogromno taktov prekopiranih od major bandov(harmonija, riffi, vokalne linije, bobni in kdaj celo tempo ter tonaliteta!). Nič osebnega, ampak tako spoštovani lestvici še bolj spoštovanega medija takšni outputi ne bi smeli jemati prostora drugim, izvirnim bendom.

al nebi mogu bit Damir Avdić pod tujimi ?

Ne, ravno nasprotno. Vsi ex-jugoslovanski bi morali bit med domačimi.

Po slovenski glasbeni zakonodaji je Damir Avdić domač izdelek. Vsi izvajalci, ki imajo slovensko državljanstvo, v Sloveniji prijavljeno državljanstvo ali delajo glasbo v slo. jeziku (četudi so indijanci) so načeloma domači izvajalci, je pa res, da so hkrati domači in tuji :)

Premislek, zakaj se je Avdića uvrstilo med domače plate, je šel v to smer, da je to pač plata, ki jo je Damir Avdić (ki živi in deluje na relaciji SLO-BiH) posnel v Sloveniji. Izšla je v fizični obliki sicer za neke vrste samozaložbo in predvsem na bandcampu, ki ni geografsko določen. Predvsem pa smo Damirja Avdića uvrstili med domače,ker je nekako "naš", posvojen, kakor hočete... vsekakor veliko bolj kot Vlasta Popić (ki so Hrvati) ali pa Repetitor (ki so pač beograjski bend) in nima veze to, da je njihova plata izšla za domačo založbo. Večno težavo z ex-yu bendi bomo nemara naslednje leto reševali z uvedbo nove kategorije EX-YU. Kdo ve!?!

jasno. danke za pojasnila.

Se popolnoma strinjam z zgornjim komentarjem Matije. Barely modern so predrzna kopija že tako ali tako incestoidne scene. Taka zadeva, nikakor ne bi smele skozi sito najboljših albumov Radia Študent. Pogrešam pa tudi malo več ali bolje rečeno vsaj eno metal/hardcore/težko glasbeno skupino na tuji lestvici - to kaže na rahlo slabokrvnost večine v glasbeni redakciji... a je kdo slišal že kdaj (vsaj) za Converge?

js ne

Converge nova plata je bila v Tolpi, ostalo je pa stvar okusa.tako se je glasovalo in nima smisla bruhat jeze :)

Converge? Kaj to so neke športne copate?

nova converge plata je res dobra, samo ni pa mojih top 10...

a dej dej Dino :)

respect za uvrstitev ten$iona visok na listi. Očitno rš ni na plačilni listi glasbene industrije tko kot večina kritikov, ki se je trudla album kokr se da spluvat in s tem potolažt bogi Interscope :)

Božidar, kategorija ex-yu res ne bi škodla. S tem bi se izognili nonsensom kot je uvrstitev Vlaste Popić na 10. mesto tujih albumov leta. Je pa mal zaskrbljujoče da na lestvici ni najboljšega slovenskega kot tudi ne najboljšega ex-yugoslovanskega albuma lanskega leta. Morda bi zato veljalo razmislit da naslednje leto plato leta namesto glasbene zbere raje politična redakcija ?

gasper: ?

in to sta gospod 'moj okus je mera sveta' Anonymus?

dej povej katerih dveh ni na listi ?
DIno: hec :)

dej povej katerih dveh ni na listi ?
Dino: hec :)

philm zelo manjka...

little late on this, in v popolnoma drugem zanru, pa vendar - krallice so tut eden vrhuncev leta... pa ufomammut, high on fire, nachtmystium, mugstar, to sem si najvec vrtel. meshuggah manjse razocaranje. ma se kdo kako priporocilo? thx & lp

mogoče Torche "Harmonicraft" in The saddest landscape "After the lights"

hvala, torche kar okej! screamo not my thing, though... lp

evo Dino kle je prispevek na 13.bratu, kjer je nekaj folka podalo svojo top lestvico za 2012. Med njimi so tud trije člani GR. večina predlogov je HC/metal/punk
http://www.13brat.net/kolumne/2012-12-30/top-plosce-2012

najbolša hardcore plata je D-Clone!! hahaha
https://www.youtube.com/watch?v=xcv4xHcOJH4
in Kromosom 7" Paranoid
https://www.youtube.com/watch?v=yDU9jm-N6sg

kot da te lestive karkoli štejejo ...

pardon: *lestvice*

Pero ima do neke mere prav. Lestvice bi po mojem mnenju moral nadomestiti nekakšen pregled glasbenega leta, ki bi poskušal zajeti čim več žanrov in bi bil razdeljen v podkategorije. Takrat bi bilo mogoče bolj očitno, kaj se dogaja v posameznih žanrih ter kdo so protagonisti glasbenega napredka v določeni sceni. Kdo je prvi, šesti ali dvajseti pa itak nima smisla, saj je prvič število "volivcev" preskromno, da bi bilo tako razporejanje relevantno, drugič pa tako vrednotenje v glasbi ni najbolj primerno in hvaležno, zato skoraj praviloma vodi do neodobravanja. To je le moje skromno mnenje ali pa neke vrste predlog.

Damir Avdic domaca plata? Zanimivo. To je isto kot ce bi ena nosecnica-tujka, ki delovno potuje, dobila popadke nekje v Sloveniji in rodila otroka v slovenski porodisnici.

YEAH Bevk, quality seznam, fuck yeah. HVALA!

YEAH Bevk, quality seznam, fuck yeah. HVALA!

in to sta gospod 'moj okus je mera sveta' Anonymus?

Selivke in Evo je banja, seveda.

Avdić je seveda merska enota zase tako da je tudi njegovo prvo mesto z mojga vidika zelo ok, "mera sveta" gor al dol...

^^Seveda Avdic je merska enota zase sam ce ze ocenujete naj domaco tolpo, pol pa naj bo res domaca in naj odslikuje nekaj, kar je izvirno domace za vase okolje kot je recimo ena blejska kremsnita in ne baklava, ceprav je baklava boljsa.

je pa res neumno, a ne da so avdić in popić v posameznih identitetskih kategorijah? domače je domače...

Dino, "metal" sampler po mojem okusu iz preteklega leta, in no particular order:
+ Fauna - Avifauna (pozna - izdana v zadnjih dneh 2012 - ampak odlična)
+ Horseback - Half Blood (ne preseže sicer prve plate, pa vseeno zelo dobra)
+ Skagos - Anarchic (samo prvi dve tretjini zaenkrat, res kul)
+ Ash Borer - Cold of Ages (koncert aprila!)
+ Monarch - Omens (girl dooooooooooooooooom)
+ Les Discrets - Ariettes oubliées... (moj guilty pleasure "metal")

hvala!

Zef, motherfuckers.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.