... sočasno predvajanje Mesta v noči na 4.-ih kanalih ...

Oddaja
16. 1. 2014 - 23.00

V tokratni oddaji se povezujemo z RadioCona in vašim ušesom ponujamo radiofonski eksperiment, ki bo potekal v režiji kanadske zvočne umetnice, teoretičarke in radijske aktivistke ANNE FRIZ v sodelovanju z BRANETOM ZORMANOM preko bodisi vzjajemega predvajanja na frekvencah 89,3 MHz Radia Študent in 88.8 MHz Radia Cona ali preko spletnih strani obeh postaj, ali pa malo mešano. 

ANNA FRIZ: City At Night

Anna Friz & Brane Zorman- 4 kanalna FM kompozicija

V prečenju urbanih teritorijev, prezasičenih s signali, se Anna Friz osredotoča na raziskavo radia in zvočne slike urbanega prostora ponoči. Predstavitev zajema zvočni performans, retrospektivo radijskih del, ki obravnavajo post-industrijsko pokrajino.

City at Night vidi umetnica kot prostor potencialnih možnosti: poln užitkov in nevarnosti, subverzij, odvzemanja in dajanja, pobega, ki ga opredeljuje preobrazba iz vsakdanje arene dneva v prostore senc, dvoumnosti in sanjarjenja. Nočni svet radia je podobno nabit prostor potenciala, osvobojen rutine delovnega dne. Elektromagnetizem je nevidni odtis mesta, v katerem prekrivajoča se polja dejavnosti prehajajo skozi pozidano okolje. Signali se stekajo in mesto je koncipirano. City at Night poskuša premisliti in preokviriti urbano preko njegovih nočnih signalov in z vpadi v družbene prostore in prazne kraje v mestu, potem ko se znoči.

Anna Friz

RadioCona

Institucije: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.