Martin Escalante & Mauricio Valdes live

Martin Escalante & Mauricio Valdes live

Oddaja
31. 8. 2016 - 23:00

V tokratnem koncertu v živo, gostimo dva glasbenika iz polja improvizirane eksperimentalne glasbe. Martin Escalante, saksofonist in vizualni umetnik iz ZDA se te dni mudi po sloveniji, v studiu Radia Študent pa bo muziciral in zvočil s kolegom kitaristom Mauriciom Valedsom, ki živi in ustvarja v Sloveniji. Priča bomo unikatnemu srečanju, kjer se bosta glasbenika po dolgem času ponovno vpregla v sfere improvizacije in spontanih trenutkov.

Martín Escalante (saksofon)
Mauricio Valdes (el. kitara)

Martín Escalante (Lakewood, USA, 1983) fotograf, filmar in samouk glasbenik je začel delati na področju kratkih filmov z bratom Amatom leta 1998. Od tedaj je z njim sodeloval pri štirih celovečernih filmih; zadnji izdani film Heli (nagrada najboljše režije v Cannesu, 2013); kjer je vodil izbor igralske zasedbe, režiral "making of" in bil zadolžen za fotografiranje. V letu 2012 je ustanovil založbo Sploosh Records, kjer izdaja avtorsko glasbo bodisi kot solist bodisi z zasedbo. Raziskujoč čisti noise z akustično predelavo alt saksofona je v letu 2014 gostoval v duu s Caracol Carnívoro, kar je rezultiralo v enajsterici koncertov v Mehiki, kot predskupina norveški rock zasedbi Moe. V letu 2014 je izdal drugo številko revije Meche Magazin, ki vsebuje avtorsko fotografijo (za odrasle). V letu 2016, med delom v Oslu na soundtracku za bratov nov film "The Untamed" (ki bo doživel premiero na Beneškem bienalu v nekaj tednih), je v studiu Lasse Marhaug's Best Studio in Oslo posnel tudi duo album z peruvijskim basistom Teté Leguío, pri čemer bo avtorska solo plošča, posneta v istem studiu, izšla v letu 2016.

Ustvarjanje Mauricia Valdesa se je razvijalo okoli različnih sfer umetnosti, večinoma na poljih akustične, elektroakustične in eksperimentalne glasbe, prav tako blizu pa so mu zvočne inštalacije. Zbirka vključuje dela za soliste, zasedbe, intermedijska dela, improvizacijo, scensko umetnost in film. Njegova dela so bila predstavljena v 18. državah sveta znotraj uradnih programov festivalov, konferenc in simpozijev na temo glasbe, medijev in zvočne umetnosti.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.