LORD HAVOC: NUCLEAR WAR

Recenzija izdelka
20. 6. 2013 - 9.15

Haze, 2013

 

Po realpolitični tezi je njega dni nuklearno orožje baje zagotavljalo mir s svojo grožnjo totalnega uničenja. Po glasbeni tezi domačega producenta, ki izdaja pod kanec metalsko zvenečim imenom Lord Havoc, naj bi ravno totalno uničenje prineslo mir. Uranium Will Bring Peace je namreč naslov komada s katerim Lord Havoc otvori svoj drugi kratkometražni album Nuclear War. 

Po imenu glasbenika ter naslovu pričujočega albuma bi bilo moč pričakovati agresivno ali vsaj disonantno glasbo. Temu ni tako. Opraviti imamo s pretežno milozvočno, čeravno temačno tvarino, ki si brez specifičnih pretenzij in tudi brez dolgovezenja vzame svojih 25 minut. Lord Havoc se ne ukvarja s konceptualnim ogrodjem in konkreten zvočni izdelek je precej direkten prevod naslovov komadov ter implicirane teze, da bi namreč nuklearna vojna prinesla spokojnost in mir. Žanrsko smo v polju dromljajoče ambientalne glasbe, ki v počasnem valovanju in z minimalistično zastavljenim razvojem sugestivno slika konkretne pokrajine človeka izpraznjene zemlje in radioaktivnega žarčenja. Naslov glasbe, ki nas spremlja v podlagi in v nadaljevanju, je temu primerno Beneath The Burning Hydrogen Skies.

Album Nuclear War je, enako kot Havocov prejšnji album, izšel na beloruski spletni založbi Haze. Ta založba že od leta 2007 predstavlja precej raznovrsten zvočni material, od improvizacije in elektroakustike do psihadelije, noisa ter še mnogočesa vmes. Z njihove spletne strani je moč prosto dolpotegniti tako dotični kot tudi prejšnji EP Lorda Havoca, pa tudi kopico drugih, zgoraj omenjenih muzik z obrobja.

 

 

Leto izdaje: 
Avtorji: 
Institucije: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness