PRIMATE: Draw Back a Stump

PRIMATE: Draw Back a Stump

Recenzija izdelka
18. 10. 2012 - 9.15

Relapse, 2012

 

Pozdravljeni v Pasji Bombici na frekvenci Radia Študent. V njej danes predstavljamo zasedbo Primate in ploščo Draw Back a Stump - mini album, ki je dolg dobrih dvajset minut, na njem pa je deset skladb. Najprej je treba omeniti to, da je plošča prvotno izšla že v lanskem letu, vendar se je zasedba dogovorila za pogodbo z založbo Relapse, ki je album ponovno izdala in nanj dodala še nekaj skladb.

Sicer je zasedba sestavljena iz bolj ali manj prepoznavnih obrazov. Recimo; vokalist Kevin Sharp je dežurni kričač že od konca osemdesetih v različnih zasedbah. Najbolj vidno vlogo ima v njujorškem grind core bendu Brutal Truth, ki doživljajo svojo drugo pomlad. Drugi najbolj prepoznaven obraz benda pa je Bill Kelliher, ki je nekoč sodeloval s Steve Austinom v njegovem bendu Today Is The day, zadnjih slabih petnajst let pa ima redno zaposlitev v bendu Mastodon. Bend Primate je v bistvu zrasel v njunih glavah, zraven pa sta povabila še člane hardcore benda The Despised.

Rezultat je sila testosteronski hard core, kakršen se je na ameriških tleh izvajal v prvi polovici osemdesetih let. V času, ko je bilo združenje American Hardcore najmočnejše. Kvintet Primate ne odkriva nič novega. Ima pa njihova različica hardcora še nekaj drugih primesi. Najočitnejši je recimo grind-core prizvok, ki se resda pojavi le tu in tam, ampak z občasnimi blast beat napadi odlično začini že tako ali tako brzostrelno zvočno sliko.

 

Primate - Pride
Leto izdaje: 
Avtorji: 
Institucije: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness