DEATHRAID, HUMAN HOST BODY

Recenzija dogodka
22. 9. 2015 - 14.30

Tovarna Rog, 20. 9. 2015
Foto: Jana Gombač

 

V nedeljo se je v tovarni Rog zgodil koncert domače zasedbe Human Host Body in Američanov Deathraid. Slednji so prav septembra pred petimi leti že nastopili pri nas, in sicer v ilirskobistriškem MKNŽ-ju, ko so jim družbo delali takrat še trio Koromač. Deathraid se pravkar mudijo na evropski turneji, predstavljajo pa svoji najnovejši izdaji, nov album z naslovom »The Year The Earth Struck Back« in pa 12-inčni EP »Eternal Slumber«, oba izdana v letošnjem letu. Bend obstaja od leta 2008, njihove člane pa smo lahko slišali v drugih bendih, kot so State Of Fear, Consume in Disrupt.

Domače barve so v nedeljo predstavljali istrski počrnjeni crusterji Human Host Body, ki so po mnogih demo in EP izdajah letos spomladi povili svoj prvi dolgometražni album »Severe Collapse«. V njihovem nastopu so prevladovali komadi omenjenega albuma, odigrali pa so tudi štiri nove, prvič odigrane v živo. V primerjavi s prejšnjimi se novi komadi razlikujejo predvsem v načinu petja, ki je tokrat veliko bolj odrezavo in pride najbolj do izraza pri srednje hitrih delih. To pa ne pomeni, da se v novih stvaritvah HHB začnejo ponavljati. Še vedno je glasba nepredvidljiva, iz d-beatovskih ropotanj, blackmetalskih rafalov prehajajo v stenchcorovsko žaganje, spet drugič pa v stilu švedskega death metala rušijo vse pred sabo. Da so HHB najmočnejši prav v živo, je dejstvo, kar so v nedeljo tudi dokazali. Kljub slabi zvočni sliki so fantje odigrali svoj set korektno in energično, čeprav smo jih vajeni v manjših prostorih z večjim stikom s publiko.

Pred koncertom Deathraid se je dvorana v Rogu bistveno bolj napolnila kot pri prvem bendu. To pa predvsem zato, ker je veliko ljudi prišlo direktno iz Gromke s koncerta Stoned Jesus in Greenleaf. V nedeljo si imel tako možnost videti tri bende na dveh koncertnih prizoriščih. Nastop Deathraid je bil v primerjavi z njihovim prejšnjim obiskom manj energičen in bolj monoton. Tudi njim je verjetno manjši oder bolj pisan na kožo. Komadi na novih izdajah so veliko hitrejši in bolj razgibani, še vedno v garažni punk preobleki in hitri d-beat maniri. Od enostavnih rifaž v stilu Discharge vse do zanimivejših in bolj melodičnih pasaž, ki spomnijo na Consume. Njihov strnjen ritem prav gotovo dobrodošlo sekajo kitarske solaže, ki srednje hitrim delom dodajo na moči. Deathraid so igrali slabe pol ure in brez bisa zapustili oder. Kljub kratkemu koncertu smo v nedeljo dobili dva odlična nastopa raznolikih derivatov crust scene.

 

Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.