SVAŠTARNICA

Kulturna ali glasbena novica
8. 5. 2015 - 9.15

Eksperimentalist Ken Camden  je napovedal svoj tretji projekt Dream Memory, ki naj bi izšel v sredini junija.Ta naj bi bil podaljšan zvočni teritorij plošče Recurring Dream, ki jo je 2 leti pred tem izoblikoval znotraj matične zasedbe Implodes. Navdušenci lahko svoj interes že deloma blažijo s poslušanjem nedavno objavljene skladbe Curiosity na spletnem servisu Vimeo. 

>>> https://vimeo.com/125835485 

Novo ploščo je napovedal tudi Kieran Hebden, ki ga bolje poznamo pod odrskim imenom Four Tet. Gre za postrockovskega in elektronskega glasbenika, ki je pri oblikovanju svojevrstnega zvočnega izraza uporabil različne zmesi hiphopa, jazza, folka, elektronike in žive instrumentacije. Njegov osmi zaporedni solo projekt Morning/Evening bo izšel julija pri založbi Text Records.

Londonska zasedba Flamingods je na SoundCloudu s skladbo Kinich Ahau napovedala izid prihajajočega albuma Moon, ki po naslovu deluje kot temna polovica prvenca Sun iz leta 2013. Skladbe z nove plošče naj bi bile zvočne rekonstrukcije že obstoječega zvočnega materiala, ki je izvisel pri oblikovanju predhodnice Sun.

>>> https://www.youtube.com/watch?v=ZOdJ4Iok9I8

Ameriška eksperimentalna pop zasedba Vinyl Williams je objavila informacijo o izidu četrte plošče »Into«, ki naj bi izšla pri založbi producenta Toro Y Moia v sredini julija. S pričakovane plošče lahko na SoundCloudu prisluhnete skladbi World Soul. 

>>> https://soundcloud.com/company-record-label/vinyl-williams-world-soul

Hrupni hrastniški elektro-eksperimentator in glasbenik Domen Učakar te dni pod imenom Lifecutter objavlja debitantski dolgometražec Siclar z devetimi skladbami. Po lanskoletnem samoobjavljenem EP-ju Aux Eardrum, s katerim je razkril samosvojo vizijo elektronske godbe, na prihajajočem albumu nadaljuje in poglablja svoje zvočno raziskovanje, ki se manifestira v mešanici hrupa in tesnobno-melanholičnih melodičnih vzorcev. Album bo izšel digitalno in kot večstranska ročno vezana CD-knjižica v omejeni nakladi 36-ih izvodov, prvi skladbi Dark Marrow z njega pa lahko že prisluhnete na SoundCloudu. Jutri zvečer ob 22. uri se bo v ljubljanski kavarni Pritličje zgodil tudi promocijski koncert, na katerem bo Lifecutter predstavil intenzivno živo izvedbo materiala z albuma.

Paradium - 46 let radio aktivnosti Radia Študent na Metelkovi:

@ Jalla Jalla Akc Metelkova:
Riddim Operator Radioshow in Idealna GlobaLuna (RŠ)

@ Hostel Celica:
Pripovedovalsko rešetanje spikerjev RŠ z živo glasbeno spremljavo Monowi Twins (LJ)
 

@ Menza Pri Koritu:
Balans (LJ), Shum (Beltinci), Meduzalem (Istra) in Wrong Moose (LJ)

@ Gala Hala

Broken Lock, Akami, Janai Kopupevadančič, Cica Mica, Yassa, Omar Skodle in Šlager Majstor
 

@ Klub Monokel: 
R36 (RŠ), Zenf (RŠ), Deep3p (UE) in Shekuza VS. Schrauff

@ Mariča
The KOJN  in Atila aka tetanus 'Till
 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness