Svaštarnica

Svaštarnica

Kulturna ali glasbena novica
6. 4. 2018 - 9.05

Današnja Svaštarnica iz radijskega sveta vstopa v četrti svet oziroma fourth world, žanrski dom Jona Hasslla, sicer tudi pionirja te stilske oznake. Po devetih letih bo v začetku junija pri lastni, na novo ustanovljeni založbi Ndeya izdal nov album, poimenovan Listening To Pictures (Pentimento Volume One).

 

Dokončanje novega albuma pa je potrdila SOPHIE in poleg obvestila delila še nov glasbeni video za komad Faceshopping, najavila pa je tudi nastope v živo. Najbližje Sloveniji bosta nastopa v Italiji in Slovaški, kdor pa bi že sedaj rad potešil željo po ogledu producentke, lahko to stori na spletni strani Svaštarnice. Le epilepsije ali zgražanja nad morfirajočimi zrezki in make upom ne priporočamo.

 

Nov album najavlja tudi Melody's Echo Chamber. Bon Voyage bo izdan junija pri založbi Fat Possum. V predogled pričakovanega je avtorica delila komad Breathe In, Breathe Out, ki se poda na dogodivščino po sanjavem popu in psihedeličnem rocku. V videospotu se to preslika v čaroben nezemeljski planet hipijev.

 

Zabave željna pa je po skorajda desetletju premora še vedno feministična post punk skupina Bush Tetras. Včeraj so izdale nov komad z EP-ja Take the Fall, ki bo na plano pokukal naslednji teden pri založbi Wharf Cat. Ležerne kitare in jebivetrski odnos sta ključna pojma pri opisovanju brezčasnega stila, ki ga skupina formulira.

 

Zadnja novica in vir zaključnega komada bo danes sveže izdani album SIIPI EMPII skupine Kemialliset Ystävät. Pri finski bizarnosti folk elektronike gre za nenehno spreminjajoč se glasbeni kolektiv, ki se sliši kot izmislica škratovskih religioznih obredov ali kot se opišejo sami, zlobna glasbena skrinjica. Z albuma bomo poslušali komad Hengita sisaan ulos.

 

Dogodki

Danes vas v večerno življenje vabi predzabava Outlook Festivala v Gala Hali, Laibach bodo zavzeli Orto Bar, v Fürstovi hiši na Ptuju pa se bo predstavil Andrej Černelč. V soboto bo Gromka dom punku Low Derive in Mental Strika, Temnica bo kraljevala Štirki, v Klubu Metulj bodo Na lepem prijazni, Črnomelj bo ponujal uteho ljubljencem synth popa in jazza s Haiku Garden in skupino Futurski. V nedeljo edino odrešilno bitko predstavljata Jošt Drašler in Benedict Taylor v Klubu Metulj.

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness