There is no authority but yourself

There is no authority but yourself

Oddaja
17. 12. 2014 - 9.15

Novice

Zmagovalci projekta Kulturni evro so letošnji klubski maratonci Radia Študent Your Gay Thoughts. Prva izvedba projekta Kulturni evro, ki je ob najavi dvignil kar nekaj prahu, je tako zaključena. Izmed treh finalistov, ki jih je spomladi izbrala tričlanska žirija v sestavi Matjaž Manček, vodja glasbenega programa Kina Šiška, Andraž Kajzer, glasbeni založnik in kritik, in Miran Inhof, glasbeni novinar, je po zadnjem glasovanju s 66 glasovi zmagoval kolektiv Your Gay Thoughts, preostala finalista pa sta bila skupina Fed Horses in producent elektronske glasbe Blaž Peruš. Uradna razglasitev zmagovalcev in podpis pogodbe se bosta v okviru prednovoletne zabave zgodila to soboto ob 20.30 v zgornjem preddverju Kina Šiška.  

S skupino oziroma zastopnikom skupine Your Gay Thoughts bo Kino Šiška podpisal zavezujočo pogodbo, s katero se bodo izbrani zavezali, da bodo sredstva porabili za prijavljeni projekt, da ga bodo izvedli do določenega roka in predstavili na promocijskem koncertu v Kinu Šiška. Kino Šiška bo zagotovil vse produkcijske pogoje za izvedbo promocijskega koncerta ter nudil medijsko podporo. V skladu Kulturnega evra se je sicer nabralo 5688 evropskih, prihajajoče leto pa bo projekt namenjen zbiranju denarja za izdajo knjige umetnika.

Novo plato domačih hardkorašev Iamdisease smo na valovih Radia Študent že napovedovali in se s bendom tudi pogovarjali, album >> Praznina pa je včeraj tudi uradno izšel na njihovem Bandcampu. Tam mu lahko prisluhnete in zasedbo podprete s kakšnim kulturnim ali pa celo nekulturnim evrom, recenziji albuma in vižam z njega pa lahko to soboto ob sedmih zvečer prisluhnete tudi v oddaji Tolpa bumov na naših valovih.

Nov album pa napoveduje ponovno prebujeni domači kolektiv Kamerad Krivatoff, ki ob tej priložnosti v prisluh že ponuja tudi prvi, praznično navdahnjeni singel Sweetheart Tree. Ploščo z naslovom About Time, ki je na njihovi spletni strani že na voljo za prednaročilo, sami opisujejo takole: "Je album. Je zgodba o času. In je staro, ukrojeno na novo. Kamerad je v skrinji, ki jo je našel na podstrešju svoje babice, odkril zakladnico starih pesmi. Pesmi iz časov, ko užitek še ni redil, ko ljubezen še ni bila škodljiva in zajemati življenje s polno žlico še ni bilo nemoralno. Časov, ko se je več živelo, kot se je vedelo."

Drugače pa čas, v katerem živimo, beleži londonska založba Cosmic Bridge pod vodstvom Om Unita, ki se je pred dnevi mudil tudi v Klubu K4. Pri omenjeni založbi je v ponedeljek izšel EP z naslovom >> Posthuman bostonskega producenta Jasona Taylorja, ki deluje pod imenom Graphs. Nekje med beati, dubstepom in drugo apokaliptično elektroniko se ta severnoameriški producent sprašuje o tehnologiji in mogočih vizijah prihodnosti.

Kendrick Lamar je v poslovilni epizodi oddaje Colbert Report premierno >> predstavil nov, še nenaslovljen komad. Zaenkrat še ni znano, če gre za komad z morebitnega albuma, ki bi tako nasledil good kid, m.A.A.d city. iz leta 2012. 

>> Positive Force: More Than A Witness; 30 Years Of Punk Politics In Action: Penny Rimbaud v novem dokumentarcu o politiki, filozofiji in še marsičem.

Nov videospot za komad It Can't Be Helped predstavlja glasni duet Jucifer, ki je že gostoval na domačih odrih. Na ogled pod prispevkom.

Zvečer:

 

Puff & Kors @ Žmauc, Ljubljana

Jazz Jam: Rok Zalokar Trio @ Bar Prulček, Ljubljana

Čao Bikofe, vidimo se!: Selektor Dinarid & Marjan Stanić @ Bikofe, Ljubljana

Beli šum #18: Ontervjabbit @ Centralna Postaja, Maribor (21:00)

---

Jucifer: It Can't Be Helped

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.